Αρχική Τελευταία Νέα Κίτρινος Συναγερμός για μεγάλα ύψη βροχής! Προσοχή που παρκάρετε

Κίτρινος Συναγερμός για μεγάλα ύψη βροχής! Προσοχή που παρκάρετε

To πολύ αργό – σχεδόν αμετακίνητο μέτωπο κακοκαιρίας που επηρεάζει την περιοχή μας, θα συνεχίσει να δίνει παγκύπριες βροχές ή/και καταιγίδες κατά διαστήματα όπως μας ενημερώνει το Kitas Weather

Κατά την περίοδο της προειδοποίησης αναμένονται παρατεταμένοι περίοδοι με έντονες βροχές ή/και καταιγίδες με το ενδεχόμενο να προκληθούν τοπικές πλημμύρες. Τοπικά οι ποσότητες βροχής θα φτάνουν ή και θα υπερβαίνουν τα 35 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών, τα 40-50 σε διάστημα 6 ωρών ή τα 50-60 σε διάστημα 12 ωρών.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά το νησί, ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο, τοπικές πλημμύρες, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες ενώ το κοινό καλείτε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μη θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Επίσης να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί πού σταθμεύετε τα αυτοκίνητα σας, όπως για παράδειγμα στον Ποταμό Γερμασόγειας διότι το συγκεκριμένο φράγμα έχει υπερχειλίσει όπως και πολλά άλλα και αν σημειωθούν μεγάλες ποσότητες βροχής, οι ποταμοί θα κατέβουν πολύ πιο ορμητικοί.

Πηγή: Kitas Weather