Αρχική Τελευταία Νέα «Κοκτέιλ» καύσωνα και υγρασίας. Φθάνει και σήμερα τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος

«Κοκτέιλ» καύσωνα και υγρασίας. Φθάνει και σήμερα τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος

Την υψηλότερη θερμοκρασία για το φετινό καλοκαίρι θα καταγράψει σήμερα η θερμοκρασία, καθώς ο υδράργυρος στο εσωτερικό αναμένεται να φτάσει τους 41 βαθμούς. Εξάλλου, στα νότια και ανατολικά παράλια, θα ανέβει στους 33, ενώ στα βόρεια θα καταγραφούν θερμοκρασίες μέχρι και 35 βαθμοί. Λίγο χαμηλότερα θα παραμείνει ο υδράργυρος στα δυτικά παράλια, αφού θα φτάσει τους 31 βαθμούς, όπως ακριβώς θα συμβεί και στα υψηλότερα ορεινά.

Την ίδια ώρα, νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, με την οποία ενημερώνει για τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η προειδοποίηση θα έχει ισχύ από τις 11:00 μέχρι και τις 17:00.

Διαβάστε αυτούσια την πρόγνωση του καιρού από το Τμήμα Μετεωρολογίας: 

Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 35 στα βόρεια παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα δυτικά παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Τοπικά, αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 23 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος και θερμός. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο, παραμένοντας πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.