Αρχική Λεμέσιος Κράτος στον “αυτόματο πιλότο”!

Κράτος στον “αυτόματο πιλότο”!

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν κυκλοφορήσει πληροφορίες για τη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Λεμεσό.

Παρά την προειδοποίηση, η πόλη μας κατέστη για άλλη μια φορά σκηνή καταστροφών από κουκουλοφόρους και αναρχικά στοιχεία.

Ζημιές σε περιουσίες, τραυματισμοί και επιθέσεις σε δημοσιογράφους κατέγραψε η νύχτα, με θύματα τόσο ξένους όσο και Κυπρίους. Με την κατάσταση να είναι εύφλεκτη, ειδικά μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Χλώρακα, η Αστυνομία και η Πολιτεία θα έπρεπε να είναι πιο ετοιμοπόλεμοι.

Αντ’ αυτού, παρατηρήσαμε μια έλλειψη προετοιμασίας και αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Το κράτος φαίνεται να λειτουργεί στον “αυτόματο πιλότο”, με την Κυβέρνηση να απουσιάζει από τη διαχείριση των κρίσεων.

Κύριοι, και ειδικότερα Πρόεδρε Νίκο Χριστοδουλίδη, η διαμαρτυρία για το μεταναστευτικό ήταν μόνο η αρχή. Έχει έρθει η ώρα για δραστικά μέτρα και για καταλογισμό ευθυνών εκεί που αρμόζει.

Για την ώρα, οι ζημιές στη Λεμεσό είναι κυρίως υλικές, αλλά είναι καιρός να “κόψουμε το κακό από τη ρίζα” πριν είναι πολύ αργά και να αρχίσουμε να μετράμε ανθρώπινες απώλειες.

Παν.Του

Προηγούμενο άρθροΟδηγοί προσοχή! Έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος Πάφου – Λεμεσού λόγω ανατροπής φορτηγού
Επόμενο άρθροΛεμεσός: Στην πρίζα οι αρχές για την πορεία ενάντια στα φασιστικά πογκρόμ