Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Στην πρίζα οι αρχές για την πορεία ενάντια στα φασιστικά πογκρόμ

Λεμεσός: Στην πρίζα οι αρχές για την πορεία ενάντια στα φασιστικά πογκρόμ

Πορεία ενάντια στα φασιστικά πογκρόμ θα πραγματοποιηθεί απόψε(2/9|19:00) στην Λεμεσό.

Η όλη εκδήλωση η οποία θα λάβει χώρα στην περιοχή του Εναέριου θα έχει ως σύνθημα “όχι” στις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών και μεταναστριών στη Χλώρακα, αλλά και πάντου.

Πάντως η Αστυνομία είναι ενήμερη για την συγκεκριμένη πορεία και είναι στην πρίζα με όλα τα μέλη της να είναι στην πρίζα, μετά και τα όσα τραγικά διαδραματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην Λεμεσό με την εκδήλωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό.

Η ενημέρωση για την εκδήλωση:

«Πάντως εμείς θα τους αντισταθούμε όποιοι και να’ ναι όσο δυνατοί και να’ ναι».
Δώρος Λοΐζος, δολοφονημένος από φασίστες 30 Αυγούστου 1974

Καλούμε κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια σε πορεία στην Λεμεσό το Σάββατο 2/9 στον Εναέριο στις 19:00.

Ενάντια στα ρατσιστικά πογκρόμ και τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών και μεταναστριών στη Χλώρακα και παντού. Ενάντια στη χυδαία κάλυψη των ΜΜΕ που ξεπλένει τη ρατσιστική βία. Ενάντια στους γραβατωμένους φασίστες που ενθαρρύνουν τον όχλο και τάχα ξαφνιάζονται όταν ξεφεύγει. Ενάντια στην ρατσιστική πολιτική που διαχωρίζει, εκμεταλλεύεται, φυλακίζει, απελαύνει μετανάστες και μετανάστριες. Ενάντια στη διχόνοια και τις συγκρούσεις μεταξύ των κοινοτήτων.

Οι διακοινοτικές συγκρούσεις, οι ρατσιστικές επιθέσεις, εξυπηρετούν την πολιτική ατζέντα των φασιστών και της άρχουσας τάξης, που μέσα από την βία του όχλου σπέρνει διαχωρισμούς ανάμεσα στους από κάτω αυτής της κοινωνίας. Γιατί τα προβλήματα μας δεν τα δημιουργούν οι μετανάστες και οι μετανάστριες αλλά όσοι αποφασίζουν και για τις δικές τους ζωές και για τις δικές μας. Γιατί ο εχθρός δεν έρχεται ποτέ με βάρκα αλλά με λιμουζίνα.

Να σταματήσουμε τη ρατσιστική βία.
Να υπερασπιστούμε την πολυεθνική, πολύγλωσση εργατική τάξη.
Να υπερασπιστούμε τους μετανάστες και τις μετανάστριες.

“We will resist them, whoever they are, however strong they are”
Doros Loizos, murdered by fascists 30 August 1974

We call on every antifascist to march in Limassol on Saturday 2/9 at Enaerios in Limassol at 19:00.

Against racist pogroms and attacks against migrants in Chloraka and all over. Against the vile coverage of the media that make excuses for racist violence. Against the fascists wearing ties that encourage the mob and are shocked that it came this far. Against racist policy that divides, exploits, imprisons and deports migrants. Against division and conflict between the communities.

Intercommuncal violence, racist attacks, serve the political agenda of fascists and the ruling class, through the violence of the mob sows division between the oppressed of this society. Because our problems are not caused by migrants but by those who decide both about their lives and about ours. Because the enemy does not come by boat, but by limousine.

Let’s put an end to racist violence.
Let’s defend the multinational, multilingual working class.
Let’s defend migrants.

Προηγούμενο άρθροΚράτος στον “αυτόματο πιλότο”!
Επόμενο άρθροΔήμαρχος Λεμεσού: “Ανεπίτρεπτο μια σύγχρονη πόλη να τίθεται σε καθεστώς πολιορκίας”