Αρχική Τελευταία Νέα Κύπρος: 600-800 πρόωροι θάνατοι λόγω κακής ποιότητας αέρα

Κύπρος: 600-800 πρόωροι θάνατοι λόγω κακής ποιότητας αέρα

Στην προσεχή Ολομέλεια της Βουλής οδηγείται σχέδιο Ψηφίσματος για την υιοθέτηση του ψηφίσματος A/RES/76/300 της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αναφορικά με το ανθρώπινο δικαίωμα σε ένα καθαρό, υγιές και βιώσιμο περιβάλλον, κατόπιν εισήγησης της Βουλευτού Αλεξάνδρας Ατταλίδου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Πρόεδρός της και Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ανέγνωσε την πρόταση ψηφίσματος.

Τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν τροποποιήσεις επί της πρότασης. Στο ψήφισμα προστέθηκε η πρόνοια ότι «Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην ετοιμασία όλων των σχεδίων διαχείρισης των περιοχών Natura 2000, στη θέσπιση των αναγκαίων μέτρων διατήρησης και στην άμεση λήψη δραστικότατων μέτρων για την άρση όλων των παραβιάσεων».

Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, ανέφερε ότι κάθε χρόνο υπάρχουν 600-800 πρόωροι θάνατοι στην Κύπρο λόγω κακής ποιότητας αέρα, βάσει στοιχείων της European Environment Agency, η οποία είναι υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.