Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Διαμαρτυρίες στην Επισκοπή για καθυστέρηση έργων αναβάθμισης του δημοτικού σχολείου

Λεμεσός: Διαμαρτυρίες στην Επισκοπή για καθυστέρηση έργων αναβάθμισης του δημοτικού σχολείου

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από τους μαθητές και τους κατοίκους της Επισκοπής έξω από το Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας για την καθυστέρηση των έργων αναβάθμισης που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2016.

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Επισκοπής κατέφθασαν κανονικά στο σχολείο τους σήμερα το πρωί και γύρω στις 9 άρχισαν να μαζεύονται τόσο γονείς όσο και κάτοικοι της περιοχής για να διαμαρτυρθούν για τις συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο.

Γονείς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Επισκοπής διαμαρτύρονται για τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο. Την εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Γονεών του Δημοτικού Σχολείου της Επισκοπής και το Κοινοτικό Συμβούλιο της Επισκοπής.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Επισκοπής Λεύκιος Προδρόμου είπε πως “τα έργα έπρεπε να αποπερατωθούν τον Ιούνιο του 2016. Μετά από επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στην κοινότητά μας το Σεπτέμβριο του 2016 έδωσε μία υπόσχεση ότι θα ήταν αποπερατωμένο τον Δεκέμβριου του 2016 και είμαστε εδώ σήμερα”.

“Το κτήριο είναι εγκατελελειμμένο” είπε ο κ. Προδρόμου περιγράφοντας την σημερινή κατάσταση, συμπληρώνοντας πως “ο εργολάβος έχει να έρθει στο χώρο εργασίας εδώ και 7-8 μήνες”.

Τον Ιανουάριο του 2017 ο Κοινοτάρχης είχε συνάντηση με τις Τεχνικές Υπηρεσίες κατά την οποία ενημερώθηκε πως τα υλικά που χρησιμοποιούσε ο εν λόγο εργολάβος δεν ήταν τα συμφωνηθέντα, καταπατόντας έτσι τους όρους του συμβολαίου του με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες.

“Σε προχθεσινή συνάντησή μας πάλι με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας,” συμπλήρσε ο κ. Προδρόμου “μας  ζήτησαν παράταση ακόμα δύο μήνες. Για μας φαίνεται ότι είναι καθαρή κοροϊδία. Είναι Απρίλιος του 2017 , έχουμε 300 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητάς μας και είναι λυπηρό να τους στεγάζουμε σε λυόμενες αίθουσες, στις οποίες τα πατώματα είναι σπασμένα”.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Κοινοτάρχης είπε πως “το σημερινό είναι το πρώτο μέτρο που παίρνουμε. Αν κι εφόσον δεν προχωρήσει το έργο από βδομάδας θα αποφασίσουμε από κοινού με τον Σύνδεσμο Γονέων για τα επόμενα, πιο δραστικά μέτρα”. 

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Συνδέσμου Γονέων Λεμεσού Σωτήρης Χριστοφή κάνει λόγο για αλλαγή της διαδικασίας των προσφορών που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας. “Θεωρούμε πως πρέπει γενικά να αλλάξει ο τρόπος των προσφορών, να μπορεί δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας, οι Τεχνικές Υπηρεσίες, να πάρουν την προσφορά από ένα ακατάλληλο εργολάβο και να δίνεται έγκαιρα σε άλλο για να συνεχιστεί το έργο”.

Αναφερόμενος στις εργασίες στο συγκεκριμένο σχολείο ο κ. Χριστοφή είπε πως πρόκειται για ένα έργο το οποίο “έπρεπε να αποπερατωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Προκύπτουν θέματα ασφαλείας που αφορούν τα παιδιά μας. Τέτοιου είδους έργα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα, αφού βελτιώνουν την κατάλληλη μάθηση αλλά και την ασφάλεια των παιδιών μας”.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα συνεχίσει ο ίδιος ο εργολάβος τις εργασίες ο κ. Χριστοφή είπε πως “αυτό μας έχουν πει [οι Τεχνικές Υπηρεσίες] αλλά θεωρούμε ότι δεν δικαιολογείται πλέον να συνεχίσει ο ίδιος ο εργολάβος. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος των προσφορών να μπορεί το Υπουργείο να δίνει πιο έγκαιρα την προσφορά σε άλλο εργολάβο”.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ/Limassoltimes.com