Αρχική Τελευταία Νέα Ούτε σήμερα κατάληξη στο εκλογοδικείο για το Δήμο Λεμεσού ενώ τα χρονικά...

Ούτε σήμερα κατάληξη στο εκλογοδικείο για το Δήμο Λεμεσού ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν…

Ούτε και σήμερα υπήρξε ουσιαστική εξέλιξη στη διαδικασία που βρίσκεται ενώπιον του εκλογοδικείου σε ότι αφορά στην εκλογική αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Λεμεσού, με το δικαστήριο να ορίζει τη συνέχεια, με αγορεύσεις των δυο πλευρών, την Παρασκευή 31 Μαρτίου (8:30).  
 
Στη σημερινή διαδικασία, η Νομική Υπηρεσία, που εκπροσωπεί τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Γενικό Έφορο Εκλογής και τον Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού, έφερε ένσταση σε αίτημα που κατέθεσαν οι αιτητές για να τους παραδοθούν, προς μελέτη, έγγραφα που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία που διεξήχθη στη Λεμεσό. Ένσταση στο συγκεκριμένο αίτημα είχε φέρει και ο δικηγόρος του Δημάρχου Νίκου Νικολαΐδη.  
 
Υπενθυμίζεται πως αιτητές είναι ο τέως Δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου και πέντε δημότες που στήριξαν την υποψηφιότητα του και συγκεκριμένα οι Άντρος Καυκαλιάς, Κώστας Κώστα, Κυριάκος Κυριάκου, Πέτρος Αλεξάκης και Θωμάς Χαραλάμπους.  
 
Η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας ανέφερε πως, λόγω άλλης υπόθεσης, δεν υπήρχε χρονικό περιθώριο να αγορεύσει σήμερα και έτσι το δικαστήριο όρισε την 31η Μαρτίου για αγορεύσεις των δυο πλευρών σε σχέση με το αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψήφων και για αποκάλυψη εγγράφων που σχετίζονται με τις εκλογές, στους αιτητές.  
 
Την ίδια ώρα, το δικαστήριο επεσήμανε την πίεση του χρόνου και κάλεσε τις δυο πλευρές να βρουν συγκλίσεις και να προσπαθήσουν να συμφωνήσουν σε επί μέρους θέματα, για επίσπευση της διαδικασίας, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Μάη. 
 
Πηγή: Reporter