Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Υποψήφιοι Δήμαρχοι τοποθετούνται στις αναφορές για παράνομη οικοδομή

Λεμεσός: Υποψήφιοι Δήμαρχοι τοποθετούνται στις αναφορές για παράνομη οικοδομή

Tην αντιπαράθεση δυο υποψηφίων Δημάρχων της Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη και Γιάννη Αρμεύτη, έφερε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια», το οποίο αναφέρεται σε πολυκατοικία «χωρίς καμία απολύτως άδεια αλλά και με δύο παράνομους επιπλέον ορόφους» που έχει ανεγερθεί στην περιοχή της Νεάπολης και η οποία «κτίστηκε πάνω σε αρχαία».

Ανακοίνωση του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Αρμεύτη, απαντώντας στο δημοσίευμα αναφέρει ότι το αρχιτεκτονικό του γραφείο ανέλαβε το σχεδιασμό του έργου, μόνο για σκοπούς έκδοσης των απαιτούμενων αδειών, χωρίς να αναλάβει τη μελέτη και επίβλεψη των εργασιών. Παραθέτει σχετικές επιστολές προς το Τμήμα Αρχαιοτήτων, προς το Δήμο Λεμεσού και την ιδιοκτήτρια εταιρεία, η οποία όπως σημειώνει, είναι και η εργοληπτική εταιρεία που είχε την ευθύνη επίβλεψης των εργασιών.

Κάνει ακόμη λόγο για «προσπάθεια αμαύρωσης» της εικόνας του, ως ανθυποψήφιος του νυν Δημάρχου Λεμεσού και προσθέτει πως «είναι θλιβερό το γεγονός ότι ο κ. Νικολαΐδης, αντί να ασχοληθεί με την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν την πόλη κατά την επταετή θητεία του και τις υποσχέσεις που δεν υλοποίησε, προσπαθεί να διασωθεί με παρωχημένες πρακτικές ως επαγγελματίας πολιτικός».

Ο Δήμαρχος και υποψήφιος για επανεκλογή Δήμαρχος της Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, απάντησε με ανακοίνωσή του, αναφέροντας πως «ο κ. Αρμεύτης πληροί απόλυτα την λαϊκή ρήση ‘φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης’».

«Ο κ. Αρμεύτης, ως αρχιτέκτονας της οικοδομής, της οποίας οι εργασίες άρχισαν παράνομα χωρίς τις απαιτούμενες από το Δήμο άδειες οικοδομής, είχε απόλυτη ευθύνη να τηρήσει τις νόμιμες διαδικασίες και να συμβουλεύσει ανάλογα και τους ιδιοκτήτες», λέει στην ανακοίνωση του ο Νίκος Νικολαΐδης και προσθέτει πως «ο κ. Αρμεύτης, την ίδια ώρα που λέει μεγάλα λόγια, σχεδιάζει πολεοδομικές παρανομίες στη Λεμεσό και θέτει τα συμφέροντα των πελατών του πάνω από το συμφέρον της πόλης».

Σε ανακοίνωση για το θέμα προχώρησε και ο Δήμος Λεμεσού, σύμφωνα με τον οποίον, οι οικοδομικές εργασίες της οικοδομής βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί μέχρι σήμερα οι απαιτούμενες από την νομοθεσία πολεοδομική και οικοδομική άδεια από τον Δήμο.

Ο Δήμος, προστίθεται, όταν πληροφορήθηκε ότι άρχισαν οι οικοδομικές εργασίες ενημέρωσε τόσο τους μελετητές όσο και τους ιδιοκτήτες να διακόψουν άμεσα τις όποιες εργασίες μέχρι την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών, ενώ δεν προχώρησε σε διάταγμα αναστολής εργασιών γιατί η προτεινόμενη οικοδομή ήταν μέσα στο πλαίσιο πιθανής αδειοδότησης της.

Αναφέρεται ακόμη ότι Δήμος Λεμεσού είχε ζητήσει από τους μελετητές, στις 23 Φεβρουαρίου 2023, να προχωρήσουν σε διαβουλεύσεις με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, λόγω γειτνίασης της οικοδομής με παρακείμενη ανάπτυξη, για την οποία τέθηκαν όροι από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, ενώ λέει ότι οι ιδιοκτήτες, με επιστολή τους, ημερομηνίας 16 Ιουνίου 2023, «ενημέρωσαν το Δήμο ότι αναγνωρίζουν την παρανομία τους και εξέφρασαν την πρόθεση τους να διακόψουν τις κατασκευαστικές εργασίες».

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, συνεχίζει στην ανακοίνωση του ο Δήμος Λεμεσού, επισκέφθηκε την οικοδομή στις 10 Απριλίου, όπου επιβεβαιώθηκε ότι έγιναν εργασίες εκσκαφής και κοιτόστρωσης. Σε συνεδρία του, στις 6 Μαρτίου 2024 το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού αποφάσισε όπως αναβληθεί η συζήτηση του θέματος, μέχρι την περαιτέρω διερεύνηση του, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε κι αυτό: Ανακοίνωση Δήμου Λεμεσού για ανέγερση οικοδομής στην περιοχή Νεάπολης

Πηγή: ΚΥΠΕ