Αρχική Τελευταία Νέα Λιμάνι Λεμεσού – Σε ικανοποιητικούς ρυθμούς η εξυπηρέτηση των μεταφορέων

Λιμάνι Λεμεσού – Σε ικανοποιητικούς ρυθμούς η εξυπηρέτηση των μεταφορέων

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται από το πρωί η εξυπηρέτηση των μεταφορέων στο λιμάνι της Λεμεσού, κάτι που και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης κλήθηκε να σχολιάσει το πρωί, λέγοντας “νομίζω πάμε καλά”.

Στην παρουσία του Προέδρου για το εθνικό μνημόσυνο των Μιχαλάκη και Ανδρέα Μακρίδη και του πατέρα τους, πρώην βουλευτή, Νίκου Μακρίδη, στη Λεμεσό, κλήθηκε να σχολιάσει τα δρώμενα και την παρούσα κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι Λεμεσού, μετά τα μέτρα που ορίστηκαν στη χθεσινή σύσκεψη και την απόφαση των μεταφορέων να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Σε δήλωση του ο ΠτΔ δήλωσε “Νομίζω πάμε καλά, ας περιμένουμε μέχρι το μεσημέρι να δούμε”, χωρίς να προθέσει κάτι άλλο.

Εξάλλου σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής της Eurogate, Γιώργος Πούρος δήλωσε πως το τερματικό εμπορευματοκιβωτίων άρχισε από τις 6 το πρωί να δέχεται τους μεταφορείς και σημείωσε πως “χρησιμοποιούμε τον αριθμό των μηχανημάτων που υποσχεθήκαμε και φαίνεται ότι με αυτόν τον αριθμό των μηχανημάτων η εργασία κυλά ομαλά”.

“Δεν υπάρχει έξω σειρά αναμονής, είδαμε κάποια προβλήματα τα οποία θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο”, ανέφερε, ενώ ανέφερε πως εκ των πραγμάτων παρατηρείται κάπως αργός ρυθμός, αφού “υπάρχουν αρκετά εμπορευματοκιβώτια τα οποία είναι στοιβαγμένα και πρέπει να γίνονται μετακινήσεις”.

Θα χρειαστεί υπομονή, συνέχισε, και εξέφρασε την πεποίθηση πως σε τρεις μέρες θα αποσυμφορηθεί πλήρως το λιμάνι, ούτως ώστε να γίνεται η παράδοση και η παραλαβή πολύ πιο εύκολα.

“Ο χρόνος αναμονής διαφέρει από ώρα σε ώρα που τον μετρούμε. Υπήρξε χρόνος αναμονής 35 λεπτών από την ώρα που περνούσαν (οι μεταφορείς) τη δεύτερη πύλη, κάποιες φορές ήταν 12 λεπτά, τώρα ο μέσος όρος βγαίνει 24 λεπτά, αλλά αυτό πρέπει να  βελτιωθεί ακόμα περισσότερο”, απάντησε εξάλλου ο κ. Πούρος σε σχετική ερώτηση.

Μέχρι το μεσημέρι είχαν εξυπηρετηθεί 550 περίπου εμπορευματοκιβώτια και με το ρυθμό αυτό η εξυπηρέτηση για σήμερα μπορεί να ξεπεράσει τα χίλια εμπορευματοκιβώτια, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως τις προηγούμενες μέρες, που ήταν λιγότερα τα μηχανήματα, εξυπηρετούνταν μόλις 600 εμπορευματοκιβώτια μέχρι τις 21:00.

Είπε, τέλος, πως το τερματικό εμπορευματοκιβωτίων θα παραμείνει σήμερα ανοικτό μέχρι τις 18:00.

(ΚΥΠΕ)