Αρχική BusinessNews Τεχνολογικό Πάρκο στη Λεμεσό: Πόλος έλξης νέων αγορών

Τεχνολογικό Πάρκο στη Λεμεσό: Πόλος έλξης νέων αγορών

parkote
Το σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον, από εγνωσμένου κύρους οργανισμό του εξωτερικού, για τη δημιουργία του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου στο Πεντάκωμο χαιρετίζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού (ΕΒΕΛ). 

Η υποβολή προσφοράς από την ταϊλανδέζικη κοινοπραξία Wyncoast, η οποία έχει υπό την ιδιοκτησία και τη διαχείρισή της τεχνολογικά πάρκα στην Ταϊλάνδη, αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλες προοπτικές στον τομέα της έρευνας, της ανάπτυξης και της καινοτομίας.
 
Εκφράζοντας την ελπίδα για άμεση αξιολόγηση της προσφοράς από τις αρμόδιες Αρχές, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ, Κώστας Γαλαταριώτης, τονίζει ότι επιθυμία του επενδυτή είναι η κατακύρωση της προσφοράς και η έναρξη της υλοποίησης του έργου το συντομότερο. Παράλληλα επισημαίνει ότι διανοίγονται με αυτό προοπτικές για δραστηριοποίηση στον τόπο μας εταιρειών από χώρες στις οποίες δεν είναι αρκετά γνωστή η Κύπρος, αφού ο ενδιαφερόμενος επενδυτής προέρχεται από χώρα της Ασίας.
«Αναμένουμε ότι θα προκύψει ενδιαφέρον και από νέες αγορές, πέραν του Ισραήλ της Ρωσίας και των Αραβικών Χωρών», αναφέρει σχετικά.

parkote
Σημαντικό έργο 
Επισημαίνοντας ότι το ΕΒΕΛ είχε στηρίξει την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, ταυτόχρονα εξαίρει την καθοριστική συμβολή του CIPA στην όλη προσπάθεια για εξεύρεση επενδυτή. 
 
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ταϊλανδέζικου ομίλου, Jak Chamikorn, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του CIPA, Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη και τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού, Άγγελο Γρηγοριάδη, είχαν μεταβεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργο Λακκοτρύπη, για την υποβολή της προσφοράς. 
 
Συγχαίροντας τον Οργανισμό για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών του, ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε τη σημασία που το Υπουργείο και η Πολιτεία αποδίδουν στην αποστολή του για προώθηση της Κύπρου στο εξωτερικό ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού.
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του CIPA εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική αυτή εξέλιξη, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για ενδεικτικό παράδειγμα των θετικών προοπτικών που οι ξένοι επενδυτές διαβλέπουν σε σημαντικούς, παραδοσιακούς αλλά και αναδυόμενους τομείς της κυπριακής οικονομίας». 
 
Βάσει των όρων και των προνοιών του διαγωνισμού, για τον οποίο εκδηλώθηκε ενδιαφέρον την τελευταία μέρα υποβολής προσφορών, η πρόταση που έχει ληφθεί θα τύχει εξέτασης από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία σε κατοπινό στάδιο θα καταθέσει τις εισηγήσεις της στο Συμβούλιο Προσφορών του Υπουργείου Ενέργειας.
 
Ο διαγωνισμός αφορούσε στην ενοικίαση κρατικής γης, εμβαδού 328.000 τ.μ. για περίοδο 50 χρόνων, με στόχο την ανάπτυξη του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου στην παραθαλάσσια περιοχή Πεντακώμου της επαρχίας Λεμεσού. 
 
Πηγή: ΕΒΕΛ