Αρχική BusinessNews Μαρίνα Λεμεσού: Με σχεδόν πλήρη χωρητικότητα σκαφών συνεχίζει να είναι μια από...

Μαρίνα Λεμεσού: Με σχεδόν πλήρη χωρητικότητα σκαφών συνεχίζει να είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες μαρίνες στην Αν. Μεσόγειο

thumbnail_copy_copy.jpg

Η Μαρίνα Λεμεσού έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για σκάφη αναψυχής στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς πλέον, μετά το τέλος του καλοκαιριού, λειτουργεί με σχεδόν πλήρη χωρητικότητα στις θέσεις ελλιμενισμού της. Διαθέτοντας υποδομές παγκόσμιας κλάσης, υποδειγματική εξυπηρέτηση πελατών και ανεπτυγμένη εμπορική  κοινότητα κοντά στο κέντρο της Λεμεσού, η Μαρίνα Λεμεσού έχει γίνει το “δεύτερο” σπίτι για ιδιοκτήτες και πληρώματα διαφόρων σκαφών αναψυχής από το εξωτερικό. Οκτώ χρόνια μετά τα επίσημα εγκαίνιά της από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2014, όλοι όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία της Μαρίνας Λεμεσού γιορτάζουν αυτό το ιστορικό επίτευγμα.

thumbnail_copy_copy.jpg

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Σεπτέμβριο του 2022, που αποτελούσε περίοδο αιχμής για τη Μαρίνα Λεμεσού, φιλοξενήθηκαν 17 superyachts, μεγέθους από 35m μέχρι 130m, τα οποία απασχολούσαν από 8 μέχρι 122 μέλη πληρώματος. Για τα σκάφη που υπερέβαιναν το μέγεθος της μεγαλύτερης θέσης ελλιμενισμού στη Μαρίνα, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει σκάφη μέχρι 110m, προσφέρθηκαν οι ίδιες αναβαθμισμένες υπηρεσίες και διευκολύνσεις, σε θέση αγκυροβολίας, ακριβώς έξω από το Έργο. Χρησιμοποιώντας τη Μαρίνα ως ενδιάμεσο σταθμό, καθώς τα σκάφη διέρχονται από την Ανατολική Μεσόγειο μέσω της διώρυγας του Σουέζ, ή και ως χειμερινό προορισμό, η Μαρίνα Λεμεσού έχει αποδείξει ότι η Κύπρος αποτελεί μια από τις πιο ελκυστικές επιλογές για τα σκάφη αναψυχής, κάθε εποχή του χρόνου. Το γεγονός αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα της προηγούμενης καλοκαιρινής σεζόν που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, με την ομάδα της Μαρίνας Λεμεσού να υποδέχεται και να διαχειρίζεται περίπου 550 αφίξεις σκαφών από τον Μάιο του 2022, αποδεικνύοντας τη θετική επίδραση που έχει η Μαρίνα Λεμεσού στον τουρισμό της πόλης.

Ως προσωρινός ή ως μόνιμος χειμερινός προορισμός για τα σκάφη που προετοιμάζονται για την επόμενη καλοκαιρινή  σεζόν, η Μαρίνα Λεμεσού έχει πλέον καθιερωθεί ως ο δημοφιλέστερος προορισμός σκαφών αναψυχής. Σύμφωνα με έναν από τους κορυφαίους ομίλους μέσων ενημέρωσης του κλάδου, το Boat International, πρόσφατα δεδομένα που βασίζονται σε ζωντανή παρακολούθηση (AIS) των superyachts, κατατάσσουν τη Μαρίνα Λεμεσού στην 6η πιο πολυσύχναστη superyacht μαρίνα στην Ανατολική Μεσόγειο, έχοντας ξεπεράσει  παρόμοιου τύπου μαρίνες στην Μάλτα, την Ελλάδα και την Τουρκία. Διαθέτοντας άρτιες εγκαταστάσεις και προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους καπετάνιους και τα πληρώματα των σκαφών, η Μαρίνα Λεμεσού διασφαλίζει σε όλους μία ανεπανάληπτη εμπειρία στο νησί μας, ενώ το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, δημιουργεί ευχάριστες αναμνήσεις στους επισκέπτες κατά τη παραμονή τους στη Λεμεσό.

d33c8037-ced6-47ca-a0db-e1ccfed00efd_copy.jpg

Επίσης, η Μαρίνα Λεμεσού οργάνωσε για 6η χρονιά και με τεράστια επιτυχία με την Dacor Advertising and Media Ltd, την μεγαλύτερη Έκθεση σκαφών αναψυχής, το Limassol Boat Show 2022, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 14-16 Οκτωβρίου στη Μαρίνα Λεμεσού. Η εκδήλωση συγκέντρωσε επαγγελματίες του κλάδου, επιχειρήσεις και πελάτες από όλες τις χώρες του κόσμου που επισκέφτηκαν το νησί μας για να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει  αυτό το γεγονός, καθώς και για να απολαύσουν την επίδειξη σκαφών αλλά και τα τελευταίας τεχνολογίας προϊόντα και υπηρεσίες του κλάδου. Έξι βραδινές εκδηλώσεις φιλοξενήθηκαν σε διάφορα σημεία στη Μαρίνα, κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ημερών, παρέχοντας άρτια φιλοξενία και εκτενή ψυχαγωγία στους συμμετέχοντες. Η διοργάνωση του Limassol Boat Show 2022, μετά από την προσωρινή αναβολή του λόγω της πανδημίας, αποτελεί τη μεγαλύτερη Έκθεση μέχρι σήμερα, σημειώνοντας αριθμούς ρεκόρ σε συμμετέχοντες και τις εμπορικές συμφωνίες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Η επόμενη διοργάνωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2023, η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Μαρίνα Λεμεσού, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.limassolmarina.com ή επικοινωνήστε με την ομάδα της Μαρίνας Λεμεσού στο +357 25 020 020 ή στο [email protected]