Αρχική Τελευταία Νέα Με επίκεντρο τον άνθρωπο – Ενισχύεται η κοινωνική παρέμβαση του Δήμου Λεμεσού

Με επίκεντρο τον άνθρωπο – Ενισχύεται η κοινωνική παρέμβαση του Δήμου Λεμεσού

Όσο είναι δυνατόν, κανένας συμπολίτης μας, φέτος το Πάσχα να μην στερηθεί το πασχαλινό τραπέζι. Αυτό το στόχο έχουν οι  προσπάθειες και οι έγκαιρες ενέργειες που έγιναν από τον Δήμο Λεμεσού.

Η Επιτροπή Κοινωνικής Προνοίας του Δήμου Λεμεσού, στην τελευταία συνεδρία της και μετά από εισήγηση της Προέδρου κας Αθηνάς Σπύρου απεφάσισε όπως τα πασχαλινά πακέτα βοήθειας που δίνονται σε δυσπραγούντες συμπολίτες μας, ενισχυθούν και παραδοθούν εγκαίρως στους λήπτες τους.

Η παράδοση έγινε σε όλους όσους ζήτησαν βοήθεια από τις υπηρεσίες της κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού, ενώ ταυτόχρονα καλύφθηκαν πλήρως πολλά έκτακτα περιστατικά που έχρηζαν άμεσης βοήθειας.  

Στόχος του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Νίκου Νικολαΐδη, και της Επιτροπής Κοινωνικής Προνοίας, είναι κανένας συμπολίτης μας, να μην στερείται τουλάχιστον τα απαραίτητα για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Ως εκ τούτου θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για συνεχή στήριξη των ανθρώπων αυτών, ολόχρονα όχι μόνο με την παραχώρηση πακέτων βοηθείας, αλλά και με σχεδιασμό νέων θεσμικών αλλαγών, όπως για παράδειγμα: μελέτη και λειτουργία ιατρείου ημέρας, ανακαίνιση και νέες χρήσεις του χώρου που στεγάζονται οι κοινωνικές υπηρεσίες, δημιουργία στέγη ημέρας για αστέγους, αλλά και ενίσχυση του προγράμματος απογευματινής απασχόλησης εφήβων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Επιτροπή Κοινωνικής Προνοίας του Δήμου Λεμεσού, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλους οργανωμένους φορείς που προσφέρουν κοινωνικό έργο όπως είναι οι κρατικές υπηρεσίες, ιδιωτικοί φορείς, αλλά και ειδικότερα η Μητρόπολη Λεμεσού.  Ο στόχος είναι να αναπτυχθούν κοινές δράσεις για καλύτερη υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.