Αρχική Τελευταία Νέα Μεταφέρθηκε στον Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού η αγριόγατα που επιτέθηκε σε τρίχρονο αγοράκι

Μεταφέρθηκε στον Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού η αγριόγατα που επιτέθηκε σε τρίχρονο αγοράκι

Στον Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού παραδόθηκε η αγριόγατα που επιτέθηκε σε τρίχρονο αγοράκι σε πολυκατοικία της Λεμεσού.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή όταν το παιδάκι βγήκε στο διάδρομο της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει με τους γονεί τους. Ο γείτονας της οικογένειας, ο οποίος διέθετε τη συγκεκριμένη αγριόγατα, άφησε ανοιχτή την πόρτα με αποτέλεσμα αυτή να βγει στο διάδρομο και να επιτεθεί στο αγοράκι.

Από την επίθεση, στο παιδί προκλήθηκαν διάφορα τραύματα και εκδορές σε διάφορα σημεία του σώσματος του ενώ, σύμφωνα με την Αστυνομία, του δάγκωσε και το κεφάλι. Ως αποτέλεσμα, είχε μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική.

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Τελωνείων σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη ανέφερε ότι διερευνάται από την Αστυνομία το ενδεχόμενο να έχει εισαχθεί στην Κύπρο αγριόγατα Σαβάνας.

“Το Τμήμα Τελωνείων πληροφορεί το κοινό ότι αυτό αποτελεί προς το παρόν ένα ενδεχόμενο που διερευνάται από την Αστυνομία, χωρίς να έχει μέχρι στιγμής αποδειχθεί οτιδήποτε. Το Τμήμα Τελωνείων βρίσκεται όπως πάντοτε στη διάθεση των αρμοδίων αρχών σε περίπτωση που ζητηθεί η συνδρομή του στα πλαίσια της διερεύνησης της υπόθεσης”, σημείωνε.

Ανέφερε επίσης ότι όσον αφορά την εισαγωγή ζώων από τρίτες χώρες, το Τμήμα Τελωνείων δεν προβαίνει στην αποδέσμευση των ζώων χωρίς την προηγούμενη έγκριση των καθ’ ύλην αρμόδιων Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, “και συνεπώς δεν τίθεται θέμα εμπειρογνωμοσύνης των Τελωνειακών Λειτουργών για το θέμα αυτό”