Αρχική Τελευταία Νέα Επέστρεψε με ένα μοναδικό γκράφιτι στη Γεροσκήπου ο Millo που πριν ένα...

Επέστρεψε με ένα μοναδικό γκράφιτι στη Γεροσκήπου ο Millo που πριν ένα χρόνο έσβησαν έργο του στην Πάφο

b_millo.jpg

Πριν ένα χρόνο είχε γίνει είδηση η διαγραφή γκράφιτι του διεθνούς φήμης street artist Millo, από ιδιωτική οικία στην Πάφο. Ο καλλιτέχνης το έμαθε και με ανάρτησή του στο fb το κατάγγειλε καθώς υπήρξε έργο του Πάφος 2017. 

b_millo.jpg

Ο δήμαρχος Πάφου τότε ανάφερε ότι δεν επιλέχθηκαν δημόσια κτίρια και οι ιδιώτες μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Έτσι, οι ιδιοκτήτες από την πλευρά τους ανάφεραν ότι κινδύνευε η περιουσία τους και οι επισκευές ήταν επιβεβλημένες.

Ένα χρόνο μετά, ο Millo σε πύργο στην Γεροσκήπου, έφταιξε ένα νέο εντυπωσιακό γκράφιτι που όπως αναφέρει είναι περιτριγυρισμένο από το νερό συμβολίζοντας το νησί μας όπου το αγκαλιάζει μια γυναικεία φιγούρα όπου όλες οι ζωές περνούν από τα χέρια της. Ο συμβολισμός αυτός γίνεται προς τιμή της θεάς Αφροδίτης υπογραμμίζοντας ωστόσο και την αναγκαιότητα του νερού τόσο στην Κύπρο όσο και την Ευρώπη.

Ο αείμνηστος Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης και οι ιθύνοντες της κατασκευαστικής εταιρείας Korantina Homes είχαν εκφράσει την επιθυμία τους γι’ αυτή τη συνεργασία ήδη από το 2021, μετά τη διαγραφή έργου του Millo από κτίριο στο εμπορικό κέντρο της Πάφου.