Αρχική Τελευταία Νέα Μνημόνιο Συναντίληψης υπέγραψαν DP World Limassol και Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο

Μνημόνιο Συναντίληψης υπέγραψαν DP World Limassol και Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο

ΛεμεσόςΚύπρος, 25 Ιανουαρίου 2023: Σε συμφωνία συνεργασίας προχώρησαν η DP World Limassol και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, τα δύο μέρη υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης (MoU) με στόχο την πραγματοποίηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, την ανταλλαγή προσωπικού και την υλοποίηση έργων μικρής κλίμακας. Παράλληλα, η DP World Limassol ανανέωσε τη δέσμευσή της για παροχή ευκαιριών πρακτικής άσκησης στους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ και στήριξη της έρευνάς τους.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης υπέγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol κ. Nawaf Abdulla και ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol κ. Nawaf Abdulla υπογράμμισε ότι το Μνημόνιο Συναντίληψης αντανακλά τη δέσμευση του Ομίλου DP World να συμβάλλει θετικά στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ενίσχυση της συνεργασίας μας με τους ακαδημαϊκούς και φοιτητές του ΤΕΠΑΚ. Τα τελευταία χρόνια, παρείχαμε ευκαιρίες πρακτικής άσκησης σε φοιτητές που σπουδάζουν ναυτιλιακά ή άλλα συναφή θέματα, κάποιοι εκ των οποίων εξελίχθηκαν σε μόνιμα μέλη του προσωπικού μας. Είναι πραγματικά μεγάλη μας τιμή να συνεργαζόμαστε με ένα τόσο αξιόπιστο οργανισμό και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να μάθουμε πολλά ο ένας απ’ τον άλλον. Μέσα από τη στρατηγική βιωσιμότητάς του, ο Όμιλος DP World δεσμεύεται να συνεχίσει να κτίζει πάνω σε μια επιτυχημένη πορεία παροχής ευκαιριών απασχόλησης σε φοιτητές, μέσα από την επικέντρωσή της σε τρεις νέες θεματικές ενότητες – πρόσβαση στην εκπαίδευση, ανάπτυξη δεξιοτήτων για το μέλλον και δικτύωση με τη βιομηχανία».

Ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης εξέφρασε ικανοποίηση για την υπογραφή της συμφωνίας, σημειώνοντας ότι θα είναι επωφελής και για τα δύο μέρη: «Χαίρομαι που διαπιστώνω ότι υπάρχουν πολλοί τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπου μπορούμε να συνεργαστούμε προς αμοιβαίο όφελος και πρόοδο, όπως είναι οι τομείς της ενέργειας, της ναυτιλίας και της τεχνολογίας. Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω την DP World Limassol για τις σημαντικές ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και εργοδότησης που προσφέρει στους φοιτητές/τριες και απόφοιτους/απόφοιτες του Πανεπιστημίου μας. Το ΤΕΠΑΚ αποδίδει μεγάλη σημασία στην εξωστρέφεια και την αποτελεσματική διασύνδεση των προγραμμάτων σπουδών του με τη βιομηχανία και την αγορά εργασίας. Τα δύο αυτά ζητήματα αποτελούν έναν από τους κύριους πυλώνες του στρατηγικού προγραμματισμού ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ. Είμαι βέβαιος ότι η σημερινή συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για κοινές δράσεις και θέτει το πλαίσιο για ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ των οργανισμών μας προς όφελος της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας».