Αρχική Τελευταία Νέα Μοχλός ανάπτυξης ο τουρισμός κρουαζιέρας

Μοχλός ανάπτυξης ο τουρισμός κρουαζιέρας

Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικότερους μοχλούς ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και σήμερα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η DP World Limassol, διαχειρίστρια εταιρεία του Νέου Επιβατικού Τερματικού στο λιμάνι Λεμεσού, επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή της να ενισχύσει τον κλάδο των κρουαζιέρων στην Κύπρο, αλλά και τον τουριστικό τομέα ευρύτερα.

Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, μία πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου στοχεύοντας στην ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας για τη σημασία του τουρισμού και την ανάδειξη της κοινωνικής, πολιτιστικής, πολιτικής και οικονομικής του συμβολής. Το θέμα της φετινής χρονιάς, «Τουρισμός και Θέσεις Εργασίας: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους», ευθυγραμμίζεται πλήρως με το όραμα της DP World Limassol να καταστήσει το λιμάνι Λεμεσού ως περιφερειακό κέντρο κρουαζιέρας μέσω της προώθησης του βιώσιμου τουρισμού που δημιουργεί ευκαιρίες εργοδότησης και πολλαπλά οφέλη για την εγχώρια οικονομία.

Ο τουρισμός αποτελεί μία από τις κυριότερες πηγές απασχόλησης, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών, όχι μόνο για τους ανθρώπους που εργοδοτούνται στο λιμάνι αλλά και για όσους απασχολούνται σε συναφείς κλάδους.

Ο Γενικός Διευθυντής της DP World Limassol, Charles Meaby, σχολίασε ότι «ο τουρισμός κρουαζιέρας αποτελεί μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη βιομηχανία, η οποία μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας, αυξάνοντας τις προοπτικές εργοδότησης στον τουριστικό τομέα. Η Λεμεσός διαθέτει όλες τις προδιαγραφές να καταστεί βασικό κέντρο κρουαζιέρας στη Μεσόγειο Θάλασσα και βρισκόμαστε εδώ για να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο κ. Meaby πρόσθεσε πως «Το 2019 αναμένουμε περισσότερες από 90 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων, αριθμό σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με την περσινή χρονιά, την ίδια ώρα που η αυξητική τάση προβλέπεται πως θα συνεχιστεί και το 2020». «Σε κάθε περίπτωση», συμπλήρωσε, «πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια, η επιτυχία της οποίας προϋποθέτει τη συνεργασία και την υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε το μακροπρόθεσμο μέλλον του λιμανιού, καθιστώντας το μοχλό ανάπτυξης για την οικονομία της Κύπρου, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και παρέχοντας καλύτερες και βελτιωμένες υπηρεσίες στην τοπική και ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα».