Αρχική Εκδηλώσεις Ν.Νικολαΐδης: Αλλαγές σε Καρναβάλια και Γιορτή του Κρασιού

Ν.Νικολαΐδης: Αλλαγές σε Καρναβάλια και Γιορτή του Κρασιού

Νέα στοιχεία που θα αναζωογονήσουν τις δυο μεγάλες γιορτές της Λεμεσού, το Καρναβάλι και τη Γιορτή του Κρασιού, επιχειρεί ο Δήμος Λεμεσού,  σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη.
 
Με αφορμή την ολοκλήρωση των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων του Δήμου για το 2017, ο κ. Νικολαΐδης είπε πως προγραμματίζεται μια “σοβαρή αξιολόγησή τους, ώστε να ξέρουμε τα πάντα, και τα καλά και τα καλύτερα και τα λιγότερο καλά”, προσθέτοντας ότι “πάντα με σεβασμό προς την επιτυχημένη πορεία και ιστορία του Καρναβαλιού της Λεμεσού, θέλουμε να το δούμε να εξελίσσεται, να αναβαθμίζεται, να αναζωογονείται, να φεύγουν τα όποια στοιχεία κόπωσης και κάποια αρνητικά στοιχεία που παρεισφρέουν”.
 
“Η φιλοσοφία αναβάθμισης του Καρναβαλιού, πρέπει να κινείται μεταξύ της εισαγωγής νέων στοιχείων, αλλά και της αναβίωσης παλαιότερων, τα οποία στην πορεία του χρόνου έχουν χαθεί, όπως η επιστροφή προς το σατιρικό άρμα, η επαναφορά βραβεύσεων, τα χειροποίητα κοστούμια”, είπε, υπενθυμίζοντας πως ήδη φέτος έγινε μια προσπάθεια, με την αναβίωση του σατιρικού άρματος του 1968 “Όλα για την Πρωτεύουσα” και την παρουσίαση των “πελλόμασκων”, που κατασκεύαζε πριν πολλά χρόνια η ενδυματολόγος Λούλα Σιούσμιθ.
 
Υπάρχουν, συνέχισε, πολλοί Λεμεσιανοί που θέλουν να δουν αυτή τη βελτίωση και έχουν προτάσεις να καταθέσουν, “γι’ αυτό θα ζητήσουμε σύντομα από όλους τους ενδιαφερομένους να δηλώσουν την ετοιμότητά τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία συζήτησης για το πώς θέλουμε το Καρναβάλι της Λεμεσού και πρέπει να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις”.
 
Στη συνέχεια, είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού, θα συγκροτηθεί μια συντονιστική επιτροπή, η οποία θα αρχίσει μέσα από διάφορες διαδικασίες – δημόσιου διαλόγου, συμποσίων, εκδηλώσεων, συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης – να γίνει ένας ευρύς κοινωνικός και συντονισμένος διάλογος, “έτσι ώστε σε μερικούς μήνες να καταλήξει σε μια σειρά από εισηγήσεις, τις οποίες η επιτροπή θα φέρει στο δημοτικό συμβούλιο και στην αρμόδια επιτροπή, για να αποφασίσουμε τις δράσεις εκείνες οι οποίες πρέπει να γίνουν για να αναβαθμίσουμε το Λεμεσιανό Καρναβάλι και να του δώσουμε την ώθηση να συνεχίσει μια ακόμα πιο δυναμική πορεία”.
 
 Στόχος μας, υπέδειξε, είναι οι πρώτες δράσεις να υιοθετηθούν στις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις του Δήμου για τον επόμενο χρόνο.
 
Με το ίδιο σκεπτικό, σημείωσε ο Νίκος Νικολαΐδης, σύντομα θα συσταθεί συντονιστική επιτροπή και για τη Γιορτή του Κρασιού, “ώστε μέσα και από τη γνώση της παράδοσης, αλλά και με εκσυγχρονιστικό πνεύμα, να προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε τη μεγάλη αυτή λαϊκή γιορτή”.
 
 “Είναι εμφανής η κόπωση της συγκεκριμένης μορφής που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια η Γιορτή του Κρασιού, γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε να της δώσουμε νέα αντίληψη και νέες ιδέες, οι οποίες ελπίζουμε να εφαρμοστούν από την επόμενη γιορτή”, συμπλήρωσε.
 
Όπως κάθε χρόνο, η φετινή Γιορτή του Κρασιού θα πραγματοποιηθεί τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο οι ακριβείς ημερομηνίες δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.
 
Πηγή ΚΥΠΕ