Αρχική Διεθνή Να γιατί δεν πρέπει να ρουφάτε την κοιλιά σας για να φαίνεστε...

Να γιατί δεν πρέπει να ρουφάτε την κοιλιά σας για να φαίνεστε πιο λεπτοί

«Μακροπρόθεσμα, μπορεί να αλλάξει μέχρι και την καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης επειδή οι κοιλιακοί συρρικνώνονται λόγω αυξημένης έντασης»

 

Η επιβεβλημένη ανάγκη να δείχνουμε όλοι τέλειοι και αψεγάδιαστοι, με σώματα «φέτες» ειδικά τώρα που καλοκαίριασε και βγαίνουμε στις παραλίες, οδηγεί, εκτός από υπερβολές, σε «κόλπα» για να φαινόμαστε πιο αδύνατοι!

Θα φορέσουμε φαρδιά ρούχα ή κιμονό, θα στηθούμε κατάλληλα και κυρίως… θα ρουφήξουμε την κοιλιά μας!

Πέραν του αχρείαστου του πράγματος σε αυτές τις τακτικές, το ρούφηγμα της κοιλιάς είναι, σύμφωνα με ειδικούς και επικίνδυνο για την υγεία.

Σύμφωνα με τον Δρ Robert Glatter «το να ρουφάτε την κοιλιά σας μπορεί να επηρεάσει το διάφραγμα και άρα την αναπνοή και να εξασθενήσει το πυελικό έδαφος, οδηγώντας σε ακράτεια και σεξουαλική δυσλειτουργία».

«Σταδιακά το διάφραγμα κινείται προς τα πάνω και μπορεί να οδηγήσει σε ακανόνιστα μοτίβα αναπνοής και τελικά σε ζαλάδα και κόπωση» λέει στη New York Post ο καθηγητής.

Προβλήματα στη στάση του σώματος και στη σπονδυλική στήλη

Η Erika Weiss, ειδικός της ISSA Yoga, τονίζει ότι αν ρουφάτε συνέχεια την κοιλιά σας, θα αποκτήσετε προβλήματα με τη στάση του σώματος και σοβαρούς πόνους στην πλάτη και τον αυχένα.

«Οι κοιλιακοί παίζουν βασικό ρόλο στο να κρατάτε την ισορροπία σας όταν κινείστε. Αυτό σημαίνει ότι όταν ρουφάτε την κοιλιά σας και επικεντρώνεστε σε μια συγκεκριμένη μυική περιοχή, προκαλείται ανισορροπία» εξηγεί. «Μακροπρόθεσμα, μπορεί να αλλάξει μέχρι και την καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης επειδή οι κοιλιακοί συρρικνώνονται λόγω αυξημένης έντασης» τονίζει.

Σύμφωνα με τη Weiss «πολλοί άνθρωποι ρουφάνε την κοιλιά σου χωρίς να το σκέφτονται» και ειδικότερα οι 20άρηδες και οι 30άρηδες.

Το συνεχές ρούφηγμα της κοιλιάς προκαλεί το «σύνδρομο της κλεψύδρας», που ουσιαστικά είναι το τράβηγμα της περιοχής κάτω από το διάφραγμα που με τη σειρά του προκαλεί πόνο στη μέση και στον αυχένα και πονοκεφάλους.

Πηγή: in.gr