Αρχική Τεχνολογία NEC ARMKeypad: Augmented Reality πληκτρολόγηση στο… χέρι

NEC ARMKeypad: Augmented Reality πληκτρολόγηση στο… χέρι

To χέρι μας στο μέλλον θα μπορεί να μετατραπεί σε ένα πλήρες πληκτρολόγιο με τη βοήθεια της τεχνολογίας Augmented Reality που χρησιμοποιεί η NEC στο ARMKeypad. 

To Augmented Reality είναι μια τεχνολογία που αναλαμβάνει να προβάλλει στοιχεία του ψηφιακού κόσμου, πάνω στην υλική πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Έτσι, η NEC αποφάσισε να εκμεταλλευτεί αυτές τις δυνατότητες, παρουσιάζοντας το ARMKeypad, το οποίο φέρνει ένα ολόκληρο πληκτρολόγιο στο χέρι με τη βοήθεια ενός wearable.

To ειδικό smartwatch του ARMKeypad συνεργάζεται με ένα ειδικό ζευγάρι γυαλιών και έτσι ο χρήστης του συστήματος μπορεί να χρησιμοποιήσει πάνω στο χέρι του ένα κανονικό πληκτρολόγιο. Γίνεται αυτόματος εντοπισμός της θέσης των δαχτύλων του χρήστη και έτσι μπορεί να εκτελεστεί η πράξη της πληκτρολόγησης με ακρίβεια.

Η NEC φαίνεται πως θα διαθέσει σχετικά σύντομα την τεχνολογία αυτή ως τελικό προϊόν μέσα στο 2016, αλλά δεν έχει δώσει κάποια ενδεικτική τιμή για το ARMKeypad. Η εταιρεία, πάντως, πιστεύει ότι η χρήση της τεχνολογίας Augmented Reality για αυτό το σκοπό θα είναι διευρυμένη και θα μπορεί να βρει εφαρμογή σε ένα μεγάλο πλήθος συσκευών και συστημάτων διεπαφής.

Ήδη έχουν δοθεί στην δημοσιότητα βίντεο που δείχνουν αυτή την υλοποίηση της τεχνολογίας Augmented Reality σε πλήρη λειτουργία και το τελικό αποτέλεσμα εντυπωσιάζει.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…

Προηγούμενο άρθροΚόπωση και έλλειψη κινήτρων δείχνει ο Δήμος, “έλλειψη” και απουσία του κράτους από την Λεμεσό
Επόμενο άρθροΜέγαρο Πηλαβάκη, ήθελε να φτιάξει την κατοικία του με επιδράσεις της αρχιτεκτονικής του καζίνου στο Μονακό