Αρχική Τελευταία Νέα Νέο διάταγμα από Υπουργέιο Υγείας για παράταση των υφιστάμενων μέτρων

Νέο διάταγμα από Υπουργέιο Υγείας για παράταση των υφιστάμενων μέτρων

Το νέο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας για παράταση των μέτρων που ισχύουν για αναχαίτιση της πανδημίας δημοσιεύθηκε στην Επίσημη σελίδα της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργικού, αποφασίστηκε, η παράταση των υφιστάμενων μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου  2021.

Το διάταγμα

Ο Υπουργός Υγείας, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται από το άρθρο 6(α), (β), (γ), (δ), (ε) και (ζ) του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, Κεφ. 260 και οι οποίες του εκχωρήθηκαν με την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου 2021, εκδίδει το ακόλουθο Διάταγμα
Επειδή, η προστασία της δημόσιας υγείας και το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αποτελούν ευθύνη της Δημοκρατίας και λόγω αδήριτης ανάγκης που προκύπτει από τα επιδημιολογικά δεδομένα με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας του Κορωνοϊού COVID-19, την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και την αποτροπή πιθανής κατάρρευσης του συστήματος υγείας από τη διασπορά του ιού, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές που θα είναι αναγκαίες για αντιμετώπιση της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού και επειδή καθίσταται επιβεβλημένη η λήψη αναγκαίων μέτρων, και
Επειδή με Γνωστοποίηση που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, κατόπιν εξουσιοδότησης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας κήρυξε ως μολυσμένες τοπικές περιοχές με τον Κορωνοϊό COVID-19 δυνάμει του άρθρου 4 του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, Κεφ. 260, τις Επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου, και Eπειδή, λαμβάνοντας υπόψη ότι μέχρι την 20ή Σεπτεμβρίου 2021, ποσοστό 80,5% του ενήλικου πληθυσμού έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου και ποσοστό 76,8% ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό σχήμα, αλλά ταυτόχρονα, από τις 7 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2021 καταγράφηκαν 1,916 κρούσματα, ενώ ο μέσος όρος των νοσηλευόμενων καθημερινά κυμαίνεται μεταξύ 95 έως 120 ασθενείς την ημέρα και δεδομένου ότι κατά την πιο πάνω περίοδο καταγράφηκαν 23 θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την ασθένεια COVID-19, καθώς και ότι το ποσοστό θετικότητας των διαγνωστικών εξετάσεων για την ασθένεια του Κορωνοϊού COVID-19, κυμαίνεται μεταξύ 0,2 και 0,4%, εκδίδονται οι ακόλουθοι Κανονισμοί για τις Επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου:

1. Το παρόν Διάταγμα θα αναφέρεται ως το περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα (Αρ. 36) του 2021.
2. Οι Κανονισμοί του παρόντος Διατάγματος τίθενται σε ισχύ την 22α Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 05.00 π.μ. και λήγουν την 8η Οκτωβρίου 2021 και ώρα 23.59 μ.μ.
3. Επιτρέπεται η πρόσβαση σε πάρκα και γραμμικά πάρκα, παραλίες, πλατείες, φράγματα, εκδρομικούς χώρους, μαρίνες, ζωολογικούς κήπους και μονοπάτια της φύσης.
4. Απαγορεύονται οι μαζικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, παρελάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, εξαιρουμένων των διοργανώσεων, για τις οποίες εκδίδονται κατευθυντήριες οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας.
5. Επιτρέπεται η συνολική παρουσία μέχρι 20 προσώπων σε οικία, περιλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων και περιλαμβανομένων των μόνιμα σε αυτή διαμενόντων προσώπων:
Νοείται ότι, εξαιρούνται του περιορισμού των 20 προσώπων εκδηλώσεις, που επιτρέπονται υπό τους όρους του Κανονισμού 9 και τηρουμένου του Κανονισμού 82.

Δείτε το διάταγμα αναλυτικά  ΕΔΩ