Αρχική Τελευταία Νέα Νέος αυτοκινητόδρομος ο οποίος θα ενώνει τη Λεμεσό με τις ορεινές κοινότητες...

Νέος αυτοκινητόδρομος ο οποίος θα ενώνει τη Λεμεσό με τις ορεινές κοινότητες Τροόδους

Αρχές Οκτωβρίου μπαίνουν σε εφαρμογή τα σχέδια ενός σημαντικού οδικoύ έργου που θα οφελέσει τους χιλιάδες κατοίκους των ορεινών κοινοτήτων της περιοχής Τροόδους. Πρόκειται για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου, ο οποίος θα ενώνει τη Λεμεσό με τις ορεινές κοινότητες Τροόδους. 
 
Ήδη, στα χέρια του Τμήματος Δημοσίων Έργων βρίσκονται πέντε συνολικά προσφορές, οι οποίες έχουν υποβληθεί από ενδιαφερόμενες εργοληπτικές εταιρείες για να αναλάβουν τα κατασκευαστικά έργα της πρώτης φάσης – Α1 Φάση Πολεμίδια – Παλώδια, μήκους 3,7 χλμ. 
 
Από τις προσφορές η ψηλότερη είναι της τάξης των €29. εκατ. ευρώ, ενώ η χαμηλότερη ανέρχεται στα €26 εκατ. Όλες οι προσφορές θα αξιολογηθούν με σκοπό να διαπιστωθεί ότι συνάδουν με τους όρους και τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί και τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η κατακύρωση από το Συμβούλιο Προσφορών. Η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για το συγκεκριμένο τμήμα θα γίνει τον Οκτώβριο.
 
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που έγιναν, η πρώτη φάση του έργου διαλαμβάνει τη Φάση Α1 το Τμήμα Πολεμίδια -Παλώδια και τη Φάση Α2 Παλώδια – Αλασσα μήκους 12 χλμ. Η δεύτερη φάση του έργου διαλαμβάνει το Τμήμα Άλασσα –Σαϊττάς μήκους 11χλμ.
 
Η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου, που θα είναι τετραπλής κυκλοφορίας με κεντρική νησίδα συνολικού μήκους 23 χιλιομέτρων, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καινοτομιών, τέσσερις τετρασκελείς ανισόπεδους κόμβους και δυο τρισκελείς ανισόπεδους κόμβους, έξι κοιλαδογέφυρες και μια σήραγγα εκσκαφής, έντεκα υπέργειες και υπόγειες διαβάσεις οχημάτων – προσβάσεων για σύνδεση του υφιστάμενου οδικού δικτύου και συνδετήριους δρόμους με τις κοινότητες της περιοχής. 
Πηγή:philenews.com