Αρχική Διεθνή Νίκος Καρβέλας: Τον αποδοκίμασαν μετά το βίντεο στο YouTube

Νίκος Καρβέλας: Τον αποδοκίμασαν μετά το βίντεο στο YouTube

Τα σχόλια στο βίντεο του Νίκου Καρβέλα στο YouTube που ζητά να γκρεμιστούν οι εκκλησίες για να καταπολεμηθεί η φτώχεια είναι μοιρασμένα. Άλλοι συμφωνούν μαζί του και άλλοι διαφωνούν έντονα και να αποδοκιμάζουν τον καλλιτέχνη.

Μεταξύ άλλων, στο βίντεο αναφέρεται στη ρίζα του κακού, ως «κάτι που ακούει στο όνομα “θρησκεία” και κατ’ επέκταση “Εκκλησία”».

Λίγο μετά τη δημοσίευση, τα σχόλια πήραν «φωτιά». Πολλοί τον υποστήριξαν, γράφοντάς του πως θα τον ψήφιζαν σε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στις εκλογές ή στη σύσταση νέου κόμματος.

Επίσης πολλοί όμως, ήταν και όσοι αποδοκίμασαν τον συνθέτη, για όσα είπε κυρίως για το ζήτημα της πίστης και τον θεσμό της Εκκλησίας.

«Βαμμένα μαλλιά καμμένα μυαλά» σχολίασε κάποιος. Ένας άλλος, στοχοποίησε τον Νίκο Καρβέλα, ότι μιλάει εκ του ασφαλούς περί φτώχειας. «Θυμήθηκες στα 70+ σου να μας μεταλαμπαδεύσεις τις γνώσεις και αξίες σου εκ του ασφαλούς;» τον ρωτά.

Τι είπε στο βίντεο ο Νίκος Καρβέλας

Ο τραγουδιστής, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η ρίζα του κακού» είναι η θρησκεία και η Εκκλησία και υποστήριξε πως ξέρει τη λύση για να καταπολεμηθεί η φτώχεια, που είναι να γκρεμιστούν οι εκκλησίες, και να καταργηθεί η πίστη του ανθρώπου στον Θεό, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει.

Αρχικά, ο Νίκος Καρβέλας δήλωσε: «Ο πολίτης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εξουσία. Αγαπάει την εξουσία, θέλει την εξουσία. Έχει ανάγκη από κάτι το οποίο δεν έχει ανάγκη. Οι αφανείς εξουσίες, οι οποίες κάνουν και όλη τη ζημιά, η μια λέγεται “δημοσιογραφία”. Οι άνθρωποι αυτοί είναι η αιχμή του δόρατος. Αυτοί κάνουν την περισσότερη δουλειά και αυτοί οι οποίοι κρατάνε όλη τη ρίζα του κακού, είναι κάτι που ακούει στο όνομα “θρησκεία” και κατ’ επέκταση “Εκκλησία”».

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο Θεός: «Την ξέρω πάρα πολύ καλά τη λύση του προβλήματος. Οι άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν το πρόβλημα και τον τρόπο της επίλυσής του συνήθως είναι άνθρωποι αντιπαθητικοί, απεχθείς προς τον λαό, ο οποίος λαός θέλει αυτούς που τον έχουν καβαλημένο και τον πάνε στα τέσσερα μαζί με τα γκέμια. Πώς να πείσεις έναν άνθρωπο ότι ο βασικός του εχθρός είναι ο καλύτερός του φίλος; Ο Θεός».