Αρχική Εκδηλώσεις O Πειραιάς τίμησε την Ιόλη Μουστέρη στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού

O Πειραιάς τίμησε την Ιόλη Μουστέρη στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού

IMG_1848.jpg

Σε ειδική εκδήλωση στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά τιμήθηκε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου η ιδρύτρια και καλλιτεχνική Διευθύντρια της Λυρικής Σκηνής Κύπρου (ΛΣΚ) κα Ιόλη Μουστερή.

Η εκδήλωση περιελάμβανε παράσταση της μοντέρνας Όπερας – Μιούζικαλ “Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ” σε μουσική του συνθέτη Νίκου Λεκάκου (Balsam7teen) και λιμπρέτο  – κείμενα της Μάνιας Βλαχογιάννη. 

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, η οποία είχε και φιλανθρωπικό σκοπό, ήταν ο Όμιλος για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και ο Πανελλήνιος Σύλλογος “Φροντίδα”. 

Στην παράσταση συμμετείχαν εκλεκτοί καλλιτέχνες του Μουσικού Θεάτρου από την Ελλάδα (λυρικοί ερμηνευτές, χορευτές, ηθοποιοί) και της Λυρικής Σκηνής Λεμεσού Κύπρου. Το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης,  η Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της ΛΣΚ, σοπράνο Ιόλη Μουστερή ερμήνευσε πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο σε έκτακτη συμμετοχή. 

IMG_1848.jpg

Μετά το τέλος της παράστασης η δημοσιογράφος της ΕΡΤ και θεατρολόγος Βίκυ Τσιανίκα μίλησε για τη ΛΣΚ και προλόγισε την τιμητική βράβευση της Ιόλης Μουστερή για την πολυσήμαντη και πολυδιάστατη προσφορά της στα καλλιτεχνικά δρώμενα Κύπρου και Ελλάδας. 

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε ότι η βράβευση της Ιόλης Μουστερή είναι ιδιαιτέρως τιμητική για τη Λεμεσό, στην οποία ιδρύθηκε και λειτουργεί η ΛΣΚ. Συγχαίροντας την τιμηθείσα, δήλωσε ότι η Λεμεσός είναι περήφανη για την Ιόλη Μουστερή. Την τιμητική πλακέτα επέδωσε στην κα Μουστερή ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Πειραιά κ. Γιάννης Σταθόπουλος.

Η Ιόλη Μουστερή δηλώνοντας συγκινημένη, ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την πρωτοβουλία τους προσθέτοντας ότι η τιμή αντανακλά σε όλους τους συντελεστές της ΛΣΚ.