Σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 9.00 π.μ. τα μέλη του εκλογικού Σώματος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου προσήλθαν στις κάλπες για εκλογή νέου Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, για την πλήρωση της θέσης μετά από την παραίτηση του Καθηγητή Φώτη Παναγίδη. Για τη θέση του Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης υποβλήθηκε μια υποψηφιότητα, αυτή του Καθηγητή Κρίστη Χρυσοστόμου. Η ειδική συνεδρία για την εκλογή του Αντιπρύτανη πραγματοποιήθηκε στο κτήριο «Τάσσος Παπαδόπουλος», και σε αυτή συμμετείχαν 106 εκλέκτορες.
Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Κρίστη Χρυσοστόμου ψήφισαν 90 εκλέκτορες. Ο κ.Χρυσοστόμου ανακηρύχθηκε νέος Αντιπρύτανης, αναλαμβάνοντας άμεσα καθήκοντα. Κατά την ανακήρυξη ο Πρύτανης συνεχάρη τον κ. Χρυσοστόμου, ενώ ο κ.Χρυσοστόμου, απευθυνόμενος προς το προσωπικό του Πανεπιστημίου, ευχαρίστησε για τη σθεναρή στήριξη στο πρόσωπό του και δήλωσε ότι «Είναι τιμή μου και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη
να αναλάβω τη θέση του Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης. Καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια και σε συνεργασία με τις Αρχές του Πανεπιστημίου, το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό και τους φοιτητές, ευελπιστώ να συμβάλω στην υλοποίηση του οράματος του Πανεπιστημίου, ιδιαίτερα σε θέματα ανάτπυξης και οικονομικού προγραμματισμού».
Ο Κρίστης Χρυσοστόμου είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου από το 2008. Απέκτησε Δίπλωμα Τεχνικού Πολιτικού Μηχανικού στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο. Στη συνέχεια φοίτησε στο Cornell University (USA) απ’ όπου πήρε πτυχίο (BSc) και μεταπτυχιακό τίτλο M.Eng (Civil) στη μηχανική των κατασκευών καθώς επίσης και διδακτορικό (PhD) με εξειδίκευση στην αντισεισμική μηχανική. Το 2011 εξελέγη Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας θέση την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται: η δυναμική των κατασκευών, ο αντισεισμικός σχεδιασμός, η ενίσχυση υφιστάμενων κατασκευών, η αντισεισμική προστασία μνημείων με καινοτόμες μεθόδους, και η υπολογιστική μηχανική.