Αρχική Διεθνή Ο Τραμπ συνεχάρη τον Ερντογάν για τη νίκη στο δημοψήφισμα

Ο Τραμπ συνεχάρη τον Ερντογάν για τη νίκη στο δημοψήφισμα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και ο ομόλογός του της Τουρκίας είχαν τηλεφωνική συνδιάλεξη κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη νίκη του στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
 
Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για τη Συρία, με τον Τραμπ να ευχαριστεί τον Ερντογάν, για την τουρκική υποστήριξη στα αμερικανικά πυραυλικά πλήγματα εναντίον μιας βάσης της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας και τους δύο ηγέτες να συμφωνούν ότι ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ πρέπει να «λογοδοτήσει», αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
 
 
«Ο Πρόεδρος (των ΗΠΑ) Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε σήμερα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να τον συγχαρεί για την πρόσφατη νίκη του στο δημοψήφισμα και για να συζητήσουν για τη δράση των ΗΠΑ σε αντίδραση για τη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς την 4η Απριλίου», αναφέρεται.
 
«Ο Πρόεδρος Τραμπ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ερντογάν για την υποστήριξη αυτής της δράσης των ΗΠΑ, και οι ηγέτες συμφώνησαν ότι έχει σημασία ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ να λογοδοτήσει», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα.
 
Οι Πρόεδροι των δύο χωρών συζήτησαν,επίσης, για τις προσπάθειες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, προστίθεται.
 
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ/SigmaLive