Αρχική Τελευταία Νέα Ο Υφυπουργός Κ. Κόκκινος συγχαίρει το ΤΕΠΑΚ για την πλήρη υιοθέτηση της...

Ο Υφυπουργός Κ. Κόκκινος συγχαίρει το ΤΕΠΑΚ για την πλήρη υιοθέτηση της ηλεκτρονικής υπογραφής

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κυριάκος Κόκκινος, συγχαίρει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) για το γεγονός ότι καθίσταται ο πρώτος δημόσιος οργανισμός στην Κύπρο που υιοθετεί πλήρως την ηλεκτρονική υπογραφή, προτρέποντας ταυτόχρονα κι άλλους οργανισμούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΤΕΠΑΚ.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη, ο Υφυπουργός κ. Κόκκινος αναφέρει τα εξής:  «Καταρχάς, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά το ΤΕΠΑΚ για την κίνηση αυτή. Πρόκειται για μία άκρως σημαντική και ενθαρρυντική εξέλιξη αφού αποτελεί τον πρώτο δημόσιο οργανισμό στην Κύπρο που υιοθετεί πλήρως την ηλεκτρονική υπογραφή, θέτοντας έτσι τις βάσεις για ευρεία χρήση της ηλεκτρονικής υπογραφής σε όλο το φάσμα της κοινωνικο-οικονομικής δραστηριότητας».

«Η υιοθέτηση ηλεκτρονικών υπογραφών αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων και οργανισμών. Μία αλλαγή που μπορεί να επιφέρει πολυδιάστατη οφέλη, όπως εξοικονόμηση πόρων, απλοποίηση διαδικασιών και αύξηση αποδοτικότητας, αλλά και πρωτίστως βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης που παρέχεται σε πολίτες και επιχειρήσεις. Με ευκολία, ταχύτητα και ασφάλεια», σημειώνει ο κ. Κόκκινος.

«Ως Πολιτεία», προσθέτει, «εκπονούμε ένα στοχευμένο σχέδιο δράσης για προώθηση της χρήσης της ηλεκτρονικής υπογραφής στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και αναμένουμε πως σύντομα κι άλλοι οργανισμοί θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΤΕΠΑΚ. Παράλληλα, προωθούνται οι απαραίτητες τροποποιήσεις στο σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο, ούτως ώστε να διευκολυνθεί και να καθιερωθεί η χρήση του πολύτιμου αυτού εργαλείου στη ζωή μας, τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τους πολίτες», καταλήγει στο μήνυμά του.

Το μήνυμα του κκ. Κόκκινου κοινοποίησε στην πανεπιστημιακή κοινότητα ο Πρύτανης Ζαφείρης, ο οποίος αναφέρει, σε δικό του μήνυμα, πως «όπως αντιλαμβάνεστε η πλήρης υιοθέτηση της ηλεκτρονικής υπογραφής, αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Πανεπιστήμιό μας. Μπορούμε να είμαστε περήφανοι αφού αποτελούμε πλέον πρότυπο δημόσιου οργανισμού που εφαρμόζει επιτυχώς τις ψηφιακές εξελίξεις», τονίζει ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ.