Αρχική Τελευταία Νέα Οι δάσκαλοι της Λεμεσού αποχαιρετούν την 37χρονη Έμιλυ – «Ένας ζεστός, τίμιος...

Οι δάσκαλοι της Λεμεσού αποχαιρετούν την 37χρονη Έμιλυ – «Ένας ζεστός, τίμιος άνθρωπος με μεγάλη καρδιά»

Πένθος για την εκπαιδευτική κοινότητα της Λεμεσού, καθώς έφυγε από την ζωή η 37χρονη δασκάλα Έμιλυ Σοφοκλέους από τη Λεμεσό.

Η εξόδιος Ακολουθία για τη νεαρή εκπαιδευτικό θα ψαλεί την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 από τον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης στις δύο το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα η ΠΟΕΔ Λεμεσού σε ανάρτηση της αναφέρει:

ΥΣΤΑΤΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ
Π.Ο.Ε.Δ. ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟ ΕΜΙΛΥ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ.

Η ΠΟΕΔ Λεμεσού απευθύνει με βαθιά θλίψη το ύστατο χαίρε στην εκλεκτή συνάδερφο Έμιλυ Σοφοκλέους, η οποία έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 σε ηλικία 37 χρόνων.

Η είδηση του θανάτου της βυθίζει σε βαρύτατο πένθος την οικογένεια των εκπαιδευτικών Δημοτικής Εκπαίδευσης, η οποία αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη ένα δραστήριο, αξιοθαύμαστο και πολυαγαπημένο μέλος της. Ο πρόωρος χαμός της, δημιουργεί δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά της και τους οικείους της.

Η θύμησή της φέρνει στον νου όσων τη γνώρισαν έναν ζεστό, τίμιο άνθρωπο με μεγάλη καρδιά, έτοιμη να προσφέρει απλόχερα βοήθεια σε όποιον την είχε ανάγκη. Το όνομά της θα ζωντανεύει στις μνήμες έναν μεγαλόψυχο άνθρωπο, με πολλά ενδιαφέροντα και πολύπλευρη εθελοντική δραση εντός και εκτός σχολικής μονάδας. Η Έμιλυ δεν έχανε ευκαιρία να προσφέρει στον συνάνθρωπό της και αυτό δεν περιοριζόταν στα στενά σύνορα της Κύπρου. Με ταπεινότητα και αυταπάρνηση παρείχε εθελοντική εργασία σε αποστολές για στήριξη παιδιών στη Ζιμπάμπουε και συμμετείχε σε πολλές δράσεις αφιερώνοντας με δοτικότητα τον χρόνο και την ενέργειά της. Είχε βαθειά πεποίθηση ότι ο κόσμος αλλάζει μόνο με την αλληλεγγύη και την αλληλοστήριξη και την πίστη αυτή τη μετουσίωνε σε πράξη με το παράδειγμά της. Όλοι και όλες μας θα θυμόμαστε την Έμιλυ με ένα μόνιμα ζωγραφισμένο εγκάρδιο χαμόγελο στο πρόσωπό της.

Η ποιότητα του χαρακτήρα της, η πραότητά της, το ήθος της, η ενσυναίσθηση που επεδείκνυε με κάθε δυνατό τρόπο, η γλυκύτητα και η καλοσύνη της θα παραμείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στις καρδιές των συναδέλφων της, των παιδιών, των φίλων και της οικογένειάς της.

Έμιλυ, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει! Ο Θεός ας αναπαύσει τη ψυχή σου.

Αντίο Έμιλυ μας.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Τέταρτη 25/01/2023 στις 14:00, στον Ιερό Ναό της Αγίας Ζώνης. Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Πάνω Πολεμιδιών.

Εισφορές εις μνήμη της θα γίνονται προς στον Ιερό Ναό Λουκά Ιατρού, στο Ίδρυμα Θεοτόκος και στο Σωματείο Ιεραποστολής Ζιμπάμπουε.

Αιωνία της η μνήμη.

Επαρχιακή Επιτροπή Π.Ο.Ε.Δ. ΛΕΜΕΣΟΥ