Αρχική Τελευταία Νέα Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος των διαβουλεύσεων για την Ολοκληρωμένη Λεμεσιανή Ανάπτυξη...

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος των διαβουλεύσεων για την Ολοκληρωμένη Λεμεσιανή Ανάπτυξη (ΟΛΑ)

Στα πλαίσια της εκπόνησης της στρατηγικής Ολοκληρωμένης Λεμεσιανής Ανάπτυξης (ΟΛΑ) για την νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, η τρίτη και  τελευταία διαβούλευση μεταξύ των στρατηγικών εταίρων της πόλης μας, αυτή την φορά με τα ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα κέντρα έρευνας και καινοτομίας και πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς.

Μέσω των τριών διαβουλεύσεων τις οποίες είχε συγκαλέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης εκ μέρους των Δημάρχων της μείζονος Λεμεσού,  έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς της πόλης μας με τις ιδέες και τις προτάσεις του στρατηγικού σχεδίου της Ολοκληρωμένης Λεμεσιανής Ανάπτυξης, το οποίο προνοεί τη διάχυση της ανάπτυξης μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και έργα σε όλους τους Δήμους της μείζονος Λεμεσού. Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου θα αναζητηθούν πόροι για τη χρηματοδότηση των έργων, όπως κοινοτικά κονδύλια, κρατική χορηγία, δημοτικές και άλλες εναλλακτικές μέθοδοι χρηματοδότησης με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Με την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων οι Δήμαρχοι Μείζονος Λεμεσού άρχισαν να δέχονται προτάσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς και σύντομα θα προχωρήσουν στην μελέτη τους έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι βασικοί σχεδιασμοί και προτάσεις του στρατηγικού σχεδίου της Ολοκληρωμένης Λεμεσιανής Ανάπτυξης. Στη συνέχεια αναμένεται να αρχίσει ο κύκλος των διαβουλεύσεων με οργανωμένα σύνολα πολιτών και τους δημότες.