Αρχική Τελευταία Νέα Πεδίο Μάχης το Τσίρειο στάδιο – Πετροβολισμοί, κροτίδες, φωτιές

Πεδίο Μάχης το Τσίρειο στάδιο – Πετροβολισμοί, κροτίδες, φωτιές

Ακόμη μια μαύρη νύχτα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ μετά τη διακοπή του αγώνα μεταξύ Απόλλωνα και ΑΕΛ στο Τσίρειο στάδιο. Πετροβολισμοί, κροτίδες, φωτιές και ρίψη φωτοβολίδων συνέθεταν το σκηνικό που εκτυλίχθηκε εντός και εκτός του γηπέδου. Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό αστυνομικού.

Ο αγώνας διακόπηκε μετά από απόφαση της αστυνομίας, η οποία σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια του αγώνα. Μετά τη διακοπή του αγώνα και κατά την αναχώρησή τους, “φίλαθλοι” έθεσαν φωτιές στην κερκίδα του Τσιρείου, άναψαν φωτοβολίδες και έριχναν κροτίδες, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στο γήπεδο.

Οι ταραξίες συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο και έξω από το Τσίρειο, ανάβοντας φωτιές, ρίχνοντας κροτίδες και προκαλώντας ζημιές, με την αστυνομία να προσπαθεί να επιβάλει τη τάξη. Από το μένος των «φιλάθλων» δεν γλίτωσε αυτοκίνητο το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ωστόσο μέχρι και τις 22:30 το βράδυ δεν υπήρξε επίσημος απολογισμός των όσων τραγικών σημειώθηκαν στο Τσίρειο στάδιο, στη διάρκεια του τελευταίου αγώνα στο ιστορικό γήπεδο.

Η θέση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού για την αναβολή του αγώνα

«Ο αγώνας διακόπηκε γιατί δεν μπορούσαμε να εγγυηθούμε την ασφαλή διεξαγωγή του αφού μεγάλος αριθμός «φιλάθλων» συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα από πέτρες καθίσματα και αλλά επικίνδυνα αντικείμενα. Κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα για τα αποδυτήρια μετά την προθέρμανση οπαδοί της ΑΕΛ έριξαν πέτρες με αποτέλεσαν να κινδυνέψουν αθλητές και άλλα πρόσωπα. Επίσης έγινε ρίψη μεγάλου αριθμού κροτίδων και άλλων εκρηκτικών αντικειμένων. Επίσης προκλήθηκαν ζημιές στις κερκίδες. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσε να διεξαχθεί ο αγώνας με ασφάλεια».

Ανδρέου: Ένα μέλος μας τραυματίστηκε ελαφρά

Σε δηλώσεις στη Cytavision προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, αναφορικά με τα επεισόδια που έγιναν στο Τσίρειο.

«Διαπιστώσαμε στις κερκίδες και συγκεκριμένα σε αυτή την ΑΕΛ, εντοπίσαμε ένα αριθμό οπαδών που κατέστρεψαν ορισμένες κερκίδες και τις είχαν μαζέψει για να τις ρίξουν στο γήπεδο. Οι πληροφορίες που έχω είναι πως αυτό έγινε πριν την έναρξη του αγώνα. Τις προθέσεις τους τις έδειξαν όταν οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα μπήκαν στο γήπεδο. Αρχίσαν να ρίχνουν αυτά τα κομμάτια από μπετόν στο γήπεδο. Τότε η αστυνομία αποφάσισε ο αγώνας να μην γίνει για λόγους ασφαλείας ενώ ένα μέλος μας τραυματίστηκε ελαφρά», ΄δήλωσε ο κος Ανδρέου.