Αρχική Τελευταία Νέα Βροχερή εβδομάδα με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας

Βροχερή εβδομάδα με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από την Τρίτη αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά στις ψηλότερες κορυφές δυνατό να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ωστόσο μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις, με μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά τοπικά το απόγευμα στα δυτικά παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά νεφώσεις που θα εμφανίζονται από τα δυτικά, αναμένεται αργότερα να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα παράλια, που ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Σταδιακά όμως θα καταστεί σε αρκετές περιοχές μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα.

Την Τετάρτη και σε λιγότερο βαθμό την Πέμπτη, αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ την Τετάρτη δυνατόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.