Αρχική ΤΕΠΑΚ Περιμένει απαντήσεις από τον ΟΚΥΠΥ το ΤΕΠΑΚ – Θέλει το παλιό Νοσοκομείο...

Περιμένει απαντήσεις από τον ΟΚΥΠΥ το ΤΕΠΑΚ – Θέλει το παλιό Νοσοκομείο Λεμεσού να γίνει πρότυπο Κέντρο Υγείας

Εδώ και αρκετό καιρό, το ΤΕΠΑΚ έχει ως πρόταση την συνεκμετάλλευση με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) του χώρου του Παλαιού Νοσοκομείου Λεμεσού, με στόχο τη δημιουργία Πρότυπου Κέντρου Υγείας.
Παρά την θετική ανταπόκριση του Δήμου Λεμεσού και του ΕΒΕΛ η πρόταση παραμένει στα σκαριά και το ΤΕΠΑΚ δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί προς όφελος των φοιτητών και των κατοίκων της Λεμεσού το συγκεκριμένο χώρο.
Στην παρούσα φάση το Κέντρο Υγείας Παλαιού Νοσοκομείου Λεμεσού που βρίσκεται στο κέντρο του Δήμου Λεμεσού, είναι στελεχωμένο με 9 Γενικούς Ιατρούς και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό. Προσφέρει νοσηλευτικές υπηρεσίες χωρίς διευθέτηση ραντεβού όπως:
> αιμοληψία
> αλλαγή πληγών
> χορήγηση ενέσεων
> εμβόλια
> καρδιογράφημα
> παραλαβή χαπιών
Δεδομένου ότι το μέσω του Κέντρου Υγείας εξυπηρετούνται επί καθημερινής βάσεως αρκετοί πολίτες, μιας και είναι το μοναδικό που υπάρχει στο κέντρο της πόλης, δε θα ήταν εφικτό να μετακινηθεί σε άλλη τοποθεσία, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε σωρεία προβλημάτων.
Γι’ αυτό το ΤΕΠΑΚ θέλοντας να προχωρήσει με την ανάπτυξη του Β’ Πόλου και δεδομένου ότι θα ικανοποιηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, προτείνει όπως μαζί με τον ΟΚΥπΥ να συν διαχειρίζονται το Κέντρο Υγείας.
Σύμφωνα και με τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ κ. Ζαφείρη, το συγκεκριμένο πρότυπο Κέντρο Υγείας θα είναι συνδεδεμένο με το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου όπου φοιτητές και καθηγητές θα έχουν την ευκαιρία πρακτικής άσκησης σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών υγείας προς του κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο.
Το νέο κέντρο Υγείας έχει στόχο την εκμετάλλευση του χώρου, τον εκσυγχρονισμό του, αλλά παράλληλα και την συνεισφορά του ΤΕΠΑΚ στην δημόσια υγεία της πόλης.
Τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την νέα υπουργό Υγείας κ. Πόπη Κανάρη αλλά και με τον ΟΚΥπΥ όπου θα συζητηθεί η πρόταση του ΤΕΠΑΚ και θα παρθούν αποφάσεις για το μέλλον του Παλιού Νοσοκομείου.
Από πλευράς ΤΕΠΑΚ εκφράζεται αισιοδοξία για υλοποίηση του έργου, δεδομένου ότι η πρώτη ανταπόκριση ήταν θετική.