Αρχική Τελευταία Νέα Πηλείδου-Θεοχάρης συζήτησαν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου

Πηλείδου-Θεοχάρης συζήτησαν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου

Τι συζητήθηκε

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα η Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Νατάσα Πηλείδου και ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Οι αντιπροσωπείες των δύο Υπουργείων συζήτησαν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και τα οικονομικά οφέλη που θα φέρει στις δύο χώρες, καθώς και για την ανάπτυξη του τουρισμού της κρουαζιέρας. Παράλληλα, στο τραπέζι μπήκε και το ενδεχόμενο πρόσθεσης ενδιάμεσων σταθμών στα νησιά της Ελλάδας προκειμένου να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για συνεργασία στον τομέα της κρουαζιέρας Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να συνεργαστούν στη διασύνδεση λιμένων που αποτελούν προορισμούς κρουαζιέρας, να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα νέο ενδοκοινοτικό πλαίσιο φορολόγησης για την κρουαζιέρα.

Τέλος, κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον τομέα του καταδυτικού τουρισμού, ενώ συζητήθηκε και το πλαίσιο διευκόλυνσης Ελλήνων και Κυπρίων επιχειρηματιών για επενδυτικές πρωτοβουλίες στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού, με τη δημιουργία μαρινών.

ΚΥΠΕ

Προηγούμενο άρθροΟι επόμενες μέρες με ηλιοφάνεια – Δελτίο Καιρού
Επόμενο άρθροΝέο πρωτότυπο σύστημα διαχείρισης συνταγών ΓΕΣΥ από διδακτορικό φοιτητή του ΤΕΠΑΚ