Αρχική Τελευταία Νέα Οι επόμενες μέρες με ηλιοφάνεια – Δελτίο Καιρού

Οι επόμενες μέρες με ηλιοφάνεια – Δελτίο Καιρού

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Ασθενές βορειοανατολικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται, νωρίς το απόγευμα, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά ή και στα νοτιοδυτικά και παροδικά χιόνι ή χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα προσήνεμα παροδικά μέτριοι, 4 Μποφόρ, ενώ στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, αλλά στα ανατολικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αν και τοπικά δυνατό να παρατηρούνται κατά διαστήματα νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα ανατολικά όπου θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 8 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος αλλά αργότερα αναμένεται να καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και από το απόγευμα και μετά αναμένονται μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο για μεμονωμένη καταιγίδα και τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, χιόνι ή χιονόνερο.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα και χιόνι ή χιονόνερο τοπικά στα ορεινά, ωστόσο μετά το μεσημέρι αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Την Πέμπτη, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά, η οποία το απόγευμα ενδέχεται να δώσει σε κάποιες περιοχές μεμονωμένη ελαφρά βροχή και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδεχομένως χιονόνερο.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τετάρτη, για να κυμανθεί κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους. Την Πέμπτη αναμένεται να σημειώσει άνοδο, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά, όπου θα κυμανθεί πιο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 49 εκατοστά.  

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν αναβάθμιση πλάνων κινητής της Epic για περισσότερο Mobile Internet
Επόμενο άρθροΠηλείδου-Θεοχάρης συζήτησαν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου