Αρχική Τελευταία Νέα Πίσω στην Κύπρο το εμπορικό σήμα για το χαλούμι – Ανακοίνωση του...

Πίσω στην Κύπρο το εμπορικό σήμα για το χαλούμι – Ανακοίνωση του Υπουργείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εμπορίου αναφορικά με την επανεγγραφή του εμπορικού σήματος «HALLOUMI» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε η τηλεόραση του Σίγμα και ο πολιτικός συντάκτης του σταθμού, Χρίστος Χαραλάμπους, το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Μεγάλης Βρετανίας προχώρησε την 31η Ιανουαρίου στην επανακατοχύρωση του εμπορικού σήματος στην Κυπριακή Δημοκρατία. 

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι στις 31 Ιανουαρίου 2020 δημοσιεύτηκε, στην ιστοσελίδα του Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (https://trademarks.ipo.gov.uk/ipo-tmcase/page/Results/1/UK00003311604), η επανεγγραφή του εμπορικού σήματος «Halloumi», κατόπιν σχετικής αίτησης που καταχώρησε το Υπουργείο τον Μάιο του 2018.

Η επανεγγραφή του εν λόγω εμπορικού σήματος, το οποίο απωλέσαμε τον Μάιο του 2018, αποτελεί σημαντική εξέλιξη γιατί διασφαλίζει τη συνέχιση της ανοδικής πορείας των εξαγωγών του παραδοσιακού προϊόντος στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανεξαρτήτως των εξελίξεων με το Brexit. Στόχος, ακριβώς, του Υπουργείου Εμπορίου είναι να εγγράψει και να προστατέψει το εμπορικό σήμα «χαλλούμι» σε όλες τις σημαντικές χώρες στόχους, καθώς και στην ΕΕ.

Δείτε τις δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου, Γιώργου Λακκοτρύπη:

Προηγούμενο άρθροΚάβο Γκρέκο: Εντοπίστηκε σκάφος με μετανάστες
Επόμενο άρθροGold Βραβείο στην κατηγορία Προμηθευτές για την Laiko Cosmos Trading Ltd