Αρχική Τελευταία Νέα Προδρόμου: Το Υπ. Παιδείας τοποθετείται θετικά στο ζήτημα της εισαγωγής του μαθήματος...

Προδρόμου: Το Υπ. Παιδείας τοποθετείται θετικά στο ζήτημα της εισαγωγής του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία

Το Υπουργείο,  ξεκίνησε την προετοιμασία από την περσινή χρονιά, υπήρξε συνεργασία με την οργάνωση “Φωνή”, ετοιμάστηκε σχετικό βιβλιαράκι για τα παιδιά και ως εκ τούτου ο  νόμος πού βρίσκεται υπό συζήτηση στη Βουλή είναι εκ του περισσού, δήλωσε ο κύριος Προδρόμου.

Όσον αφορά  στη επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής, ο κύριος Προδρόμου διερωτήθηκε αν μία γνωστοποίηση της θέσης της Νομικής Υπηρεσίας  αποτελεί παρέμβαση στο έργο της Βουλής η οποία και θα αποφασίσει. Αν ο νόμος ψηφιστεί, τότε θα αποταθούμε εκ νέου στη Νομική Υπηρεσία, δήλωσε ο κύριος Προδρόμου ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αναπομπής.

Ο νόμος για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τίθεται σε ψηφοφορία στη σημερινή Ολομέλεια της Βουλής.

Λυπηρό χαρακτήρισε η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, το ότι γίνονται ακόμα συζητήσεις για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση,  ένα θέμα που, όπως είπε, θα προσφέρει στα παιδιά δίχτυ προστασίας.

Μιλώντας στο Τρίτο, η Δέσπω Μιχαηλίδου – Λιβανίου, σημείωσε πως το ζητούμενο δεν είναι ο τρόπος ρύθμισης του μαθήματος αλλά η ανάγκη πολιτικής απόφασης για διδασκαλία του. Όπως εξήγησε η κυρία Μιχαηλίδου αυτό που έχει σημασία είναι το αν θεωρείται πως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι προς το συμφέρον του παιδιού.