Αρχική Τελευταία Νέα Ποια Κυπριακή ομάδα θα κάνει το πιο μακρινό ταξίδι στην Ευρώπη;

Ποια Κυπριακή ομάδα θα κάνει το πιο μακρινό ταξίδι στην Ευρώπη;

Πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Οι Κυπριακές ομάδες έμαθαν τις πρώτες του αντιπάλους για τη νέα σεζόν και πλέον θα ξεκινήσουν να προετοιμάζονται για τις αναμετρήσεις. 

 

Ποια είναι όμως η Κυπριακή ομάδα που θα πραγματοποιήσει το πιο μακρινό ταξίδι στην Ευρώπη για να φτάσει στον προορισμό της; To AlphaNews.Live έψαξε και παρουσιάζει τις αποστάσεις που θα διανύσουν οι ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ, ΑΕΚ και Απόλλωνας στα πρώτα τους Ευρωπαϊκά ταξίδια. 

Το πιο μακρινό ταξίδι 
Το μεγαλύτερο ταξίδι θα το κάνει η ομάδα του Απόλλωνα. Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού θα ταξιδέψουν στο Κάουνας όπου θα αντιμετωπίσουν την Κάουνο Ζαλγκίρις για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Η Λεμεσιανή ομάδα θα έχει να ταξιδέψει 2.345.81 km μέχρι να φτάσει στον προορισμό της. 

Να θυμίσουμε ότι ο Απόλλωνας θα ξεκινήσει τις Ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και πάλι από τη Λιθουανία καθώς πέρσι αντιμετώπισε την Στούμπρας. Σύμπτωση ότι η Κάουνο Ζαλγκίρις θα χρησιμοποιήσει το γήπεδο της Στούμπρας μιας και το δικό της δεν έχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Tο εκτός έδρας παιχνίδι για τον Απόλλωνα είναι προγραμματισμένο για τις 11 Ιουλίου. 

Αν η ομάδα της Λεμεσού καταφέρει να πάρει την πρόκριση τότε ακολουθούν ακόμη πιο μακρινά ταξίδια. Για την ακρίβεια το ζευγάρι που κληρώθηκε ο Απόλλωνας στο δεύτερο προκριματικό γύρο εδρεύει ακόμη πιο μακριά. Η Νορβηγική, Μπρεν, θα είναι ταξίδι απόστασης 3.482.26 km ενώ αν γίνει η έκπληξη και περάσει η Ιρλανδική, Σιάρμορκ, τότε το ταξίδι για το Δουβλίνο θα είναι 3.719.06 km. 

Το μικρότερο ταξίδι 
Πιο ευνοημένη θεωρητικά είναι η ΑΕΛ. Οι κυπελλούχοι κληρώθηκαν με τον Άρη Θεσσαλονίκης, έτσι το ταξίδι που καλούνται να κάνουν είναι 1.133.75 km. Ο αγώνας στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένος για τις 25 Ιουλίου στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. 

Τα ταξίδια ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
AΠΟΕΛ: O ΑΠΟΕΛ θα ξεκινήσει τις Ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ είτε από την Μπρατισλάβα (Σλοβακία), είτε από τη Σουτζέσκα (Μαυροβούνιο). Αν οι πρωταθλητές ταξιδέψουν στη Σλοβακία τότε το ταξίδι τους θα είναι 2.005.25 ενώ σε αντίθετη περίπτωση που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν στο Μαυροβούνιο, η απόσταση είναι 1.475.18 km. 

ΑΕΚ: Η ΑΕΚ ξεκινά τις υποχρεώσεις της από τη Μολδαβία, απέναντι στην Πέτροκουπ. Η ομάδα της Λάρνακας θα κληθεί να κάνει το ταξίδι των 1.395.45 km. 

Αν όλα πάνε καλά για την ομάδα της Λάρνακας τότε θα αντιμετωπίσει μια εκ των Λέφκσι Σόφιας ή Ρούζομπεροκ (Σλοβακία). Το ταξίδι στη Βουλγαρία είναι 1.241.20 km ενώ το ταξίδι στη Σλοβακία είναι 1.962.24 km. 

Πηγή: AlphaNews.Live