Αρχική Τελευταία Νέα ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Πήραν μέχρι 180.000 ευρώ πακέτο αφυπηρέτησης από Συνεργατισμό και επαναπροσλήφθηκαν

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Πήραν μέχρι 180.000 ευρώ πακέτο αφυπηρέτησης από Συνεργατισμό και επαναπροσλήφθηκαν

Τι και αν έφυγαν από την πρώην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα με πρόωρη αφυπηρέτηση, επανήλθαν στην «μετάλλαξη» της Συνεργατικής με μισθούς χιλιάδων ευρώ.

 

 

Κατά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου την Πέμπτη 20/06, λέχθηκε πως 60 εργαζόμενοι της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, που την «εγκατέλειψαν» με το σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης, στη συνέχεια προσλήφθηκαν στην ΚΕΔΙΠΕΣ (Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων).

Η ΚΕΔΙΠΕΣ συστάθηκε στις 14 Αυγούστου 2018 ως ιδιωτική Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης και είναι θυγατρική εταιρεία της Συνεργατικής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων Λτδ (Σ.Ε.ΔΙ.ΠΕ.Σ), η οποία κατέχει το 100% της ΚΕΔΙΠΕΣ.

Κατά την αποχώρησή τους οι εν λόγω εργαζόμενοι έλαβαν αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ, με μέγιστο όριο τις 180 χιλιάδες ευρώ.

Συγκεκριμένα, έγινε λόγος στην περίπτωση πρώην εργαζόμενου της Συνεργατικής, ο οποίος αφού αποζημιώθηκε τις 180 χιλιάδες ευρώ για την αποχώρησή του από αυτή, προσελήφθη από την ΣΕΔΙΠΕΣ με μισθό γύρω στις 5 χιλιάδες ευρώ ενώ του παραχωρήθηκε και υπηρεσιακό όχημα της πρώην Συνεργατικής για να κυκλοφορεί.

Για το πιο πάνω θέμα, έκανε αναφορά και η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα η κυρία Χαραλαμπίδου, αναφέρει «αγαπητοί συμπολίτες είμαστε εντελώς ηλίθιοι . Πήραν το πακέτο αποχώρησης από την ΣΚΤ 180000 . Τους επανάφεραν γιατί ήταν αναντικατάστατοι όπως είπαν αλλά τους είχαν Εγκρίνει και την αποχώρηση με το πακέτο, και τώρα τους επανάφεραν και τους δίνουν, σε ορισμένους, 5000 και όλα τα ωφελήματα αυτοκίνητα κλπ. Το πακέτο φυσικά το κράτησαν . Τώρα ποσά τηλέφωνα έπεσαν, ξέρετε το γίνεται συνήθως».

Του Μιχάλη Μενελάου για το ThemaOnline