Αρχική BusinessNews Ποια πόλη προτιμούν Κύπριοι και ξένοι επενδυτές να αγοράσουν κατοικία – Πάφος...

Ποια πόλη προτιμούν Κύπριοι και ξένοι επενδυτές να αγοράσουν κατοικία – Πάφος και Λεμεσός κατέχουν τα σκήπτρα πωλήσεων

Νέα στοιχεία παρουσιάζει η PWC αναφορικά με τη δραστηριότητα του κλάδου των ακινήτων αλλά και του οικοδομικού τομέα μέσα από την έκθεση της για το 2017.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσιεύονται στη σελίδα της εταιρείας αποδεικνύεται η άνοδος του κλάδου των ακινήτων ο οποίος και στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την κυπριακή οικονομία καθώς η χώρα μας κατέχει τα υψηλότερα επίπεδα σε ποσοστά ιδιοκτησίας σπιτιού στην Ευρώπη ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται και σημαντική δραστηριότητα αναφορικά με την αγορά εξοχικών και δεύτερης κατοικίας.

To 2017 καταγράφηκε 24% αύξηση των πωλήσεων ακινήτων σε όλη την Κύπρο με την πλειονότητα των συναλλαγών να εμφανίζεται στη Λεμεσό (36% του συνόλου)

 Η Αμμόχωστος σημείωσε την υψηλότερη ετήσια αύξηση του αριθμού των πωλήσεων κατά το 2017 (44%), ακολουθούμενη από τη Λευκωσία (42%)

Στην Κύπρο με την εφαρμογή του προγράμματος συσχέτισης της υπηκοότητας με την αγορά σπιτιών παρατηρήθηκε αύξηση γύρω στο 33% στις αγορές σπιτιών από αλλοδαπούς αγοραστές οι οποίοι τις περισσότερες φορές λαμβάνουν και το κυπριακό διαβατήριο. Η Πάφος και η Λεμεσός φαίνεται να είναι οι προτιμώμενες περιοχές για τους ξένους αγοραστές αφού- μαζί οι δύο περιφέρειες-  αποτελούν το 70% των ξένων συναλλαγών.

Πρόσφατα στη βουλή είχαν παρουσιαστεί όλα τα στοιχεία αγοράς σπιτιών και υπηκοότητας σε αλλοδαπούς για την περίοδο 2008 μέχρι και το 2018 όπου και διαφάνηκε ότι 3.381 αλλοδαποί  έλαβαν την Κυπριακή υπηκοότητα μέσα στα τελευταία 10 χρόνια λόγω των επενδυτικών τους δραστηριοτήτων στη χώρα μας.

 

Περισσότερα στο OffSite