Αρχική Τελευταία Νέα Η ποινή της οδηγού που παρέσυρε στο θάνατο τη 10χρονη Nelina

Η ποινή της οδηγού που παρέσυρε στο θάνατο τη 10χρονη Nelina

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών επέβαλε την Τετάρτη το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σε 74χρονη για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης και απερίσκεπτης πράξης, με θύμα 10χρονη μαθήτρια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου, η 74χρονη παρουσιάστηκε την Τετάρτη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και της επιβλήθηκε άμεση ποινή φυλάκισης 15 μηνών, στέρηση άδειας οδηγού για 24 μήνες και 8 βαθμοί ποινής για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης και απερίσκεπτης πράξης.

Το Δικαστήριο προσμέτρησε την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης της ότι η 74χρονη συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα του αδικήματος.

Η 74χρονη είχε κρίθηκε ένοχη τον Ιούνιο του 2023 μετά από ακρόαση, στην κατηγορία της απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης στην οποία απάντησε μη παραδοχή. Η άλλη κατηγορία στην οποία παραδέχτηκε ενοχή η 74χρονη, αφορά την οδήγηση μηχανοκίνητου οχήματος με ληγμένη άδεια οδηγού.

Θύμα ήταν η 10χρονη μικρή μαθήτρια Nelina Fakliska, που φοιτούσε στο Δημοτικό Σχολείο «Πεύκιος Γεωργιάδης». Η 10χρονη επιχείρησε το μεσημέρι της 22ας Νοεμβρίου 2019 να διασταυρώσει τη λεωφόρο Τάσσου Παπαδόπουλου, όταν παρασύρθηκε από το όχημα της 74χρονης με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • top
Προηγούμενο άρθροΑρχίζει σήμερα η υπηρεσία “Park & Ride” στο ΓΣΠ
Επόμενο άρθροΛεμεσός: Βανδαλισμοί σε Λύκειο, προκάλεσαν ζημιές σε χώρους του σχολείου