Αρχική Τελευταία Νέα Πότε ξεκινούν οι έλεγχοι στους εργαζομένους

Πότε ξεκινούν οι έλεγχοι στους εργαζομένους

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση, αφορούν σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο του πληθυσμού μέσα από τα διαθέσιμα test.

Αυτό ισχύει τόσο μέσα από σύσταση για διενέργεια test πριν τα εορταστικά τραπέζια, αλλά και στην υποχρεωτική προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος εργαζομένων στους χώρους εργασίας.  

Τest στους εργαζομένους

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, « από τις 22 Δεκεμβρίου 2021, όλοι οι εργαζόμενοι που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα κατά της Covid-19  ή κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης (διάρκειας 180 ημερών) υποχρεούνται να προσκομίζουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Rapid test με διάρκεια 7 ημερών για την είσοδο τους στον εργασιακό τους χώρο. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που έλαβαν την ενισχυτική/3η δόση εμβολίο»

Ωστόσο, στη συνέχεια το Υπουργείο Υγείας σε διευκρινιστική του ανακοίνωση σχετικά με το πιο πάνω μέτρο, ανέφερε πως  οι ελέγχοι για τήρηση του από τις αρμόδιες αρχές θα ξεκινήσουν στις 29 Δεκεμβρίου, ώστε να δοθεί διάστημα επτά ημερών στους εργαζομένους να υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο.