Αρχική Τελευταία Νέα Πρ. Αναστασιάδης: Δεν θα διστάσω να αναλάβω πολιτικές ευθύνες για τα διαβατήρια

Πρ. Αναστασιάδης: Δεν θα διστάσω να αναλάβω πολιτικές ευθύνες για τα διαβατήρια

Δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι οι επιτήδειοι που εκμεταλλεύτηκαν τα κενά και τις αδυναμίες του επενδυτικού προγράμματος των πολιτογραφήσεων δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ανέφερε ότι θα αναλάβει τις όποιες πολιτικές ευθύνες του αναλογούν και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

«Όπως έχω πει και το βράδυ των εκλογών, ευθύς μετά την εκλογή Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων θεωρώ καθήκον μου να καλέσω τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μιας ευρύτερα αποδεκτής κυβερνήσεως όχι με στόχο το διαμοιρασμό εξουσίας αλλά για να δούμε πώς μπορούμε συνεργαζόμενοι να βρούμε συγκλίσεις έτσι ώστε με το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας να πετύχουμε στόχους που αφορούν την Κύπρο του αύριο και τη νέα γενιά», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ερωτηθείς για το θέμα της δημιουργίας του υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και ποια νέα πρόσωπα αναμένεται να δούμε σε υπουργικούς θώκους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε: «Όταν και εφόσον το αποφασίσω θα ανακοινώσω.

Σε ότι αφορά τις αρνητικές αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο θέμα του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «ο στόχος δεν είναι να συμμετέχουν κομματικά στελέχη από τις όποιες παρατάξεις αλλά η δημιουργία μιας ευρύτερα αποδεκτής κυβέρνησης».

Κληθείς να σχολιάσει το τελικό πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις που παρέδωσε χθες στον Γενικό Εισαγγελέα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «Θα διεξέλθουμε του πορίσματος με ιδιαίτερη προσοχή».

«Με βάση το ενδιάμεσο πόρισμα», συνέχισε, «τις διαπιστώσεις του Γενικού Ελεγκτή και των πολιτικών κομμάτων δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για μια τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη έκθεση». Υπήρχαν κενά, όπως ανέφερε, αδυναμίες, παρανομίες, ποινικές, πειθαρχικές και πολιτικές ευθύνες. «Για αυτό και χθες είπα», τόνισε, «ότι αφού μελετήσουμε το πόρισμα με προσοχή, δεν θα διστάσω να αναλάβω πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στην παρούσα κυβέρνηση».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για μια διαχρονική αδυναμία των εκάστοτε κυβερνήσεων να δουν με προσοχή τα κενά, τις ελλείψεις και τις αδυναμίες που εκμεταλλεύτηκαν επιτήδειοι και οι οποίοι δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχα».