Αρχική Τελευταία Νέα Την πρόθεση του να σχηματίσει μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής εξέφρασε ο ΠτΔ

Την πρόθεση του να σχηματίσει μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής εξέφρασε ο ΠτΔ

Την πρόθεση του να σχηματίσει μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής εξέφρασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Τόνισε ότι αμέσως μετά την εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής, θα καλέσει σε συνάντηση τους πολιτικούς αρχηγούς, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης συγκλίσεων. Το ζητούμενο είπε, δεν είναι ο διαμοιρασμός της εξουσίας, αλλά η επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο του αύριο.

Νωρίτερα, παρουσιάζοντας τον τέταρτο πυλώνα του Σχεδίου “Κύπρος του Αύριο”, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απηύθυνε έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις και τις νομοθετικές πράξεις που προαπαιτούνται για την εκταμίευση πόρων του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Υπέδειξε πως μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης προγραμματίζεται η επένδυση διακοσίων ογδόντα εκατομμυρίων ευρώ για την ψηφιακή μετάβαση.

Ανέφερε επίσης ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Εσθονίας στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Στόχος πρόσθεσε, είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας της Εσθονίας για υλοποίηση σειράς έργων, όπως η δημιουργία μητρώου που θα αποτελεί μοναδική πηγή δεδομένων για τους πολίτες.