Αρχική ΤΕΠΑΚ Πρύτανης Π. Ζαφείρης: Καλωσορίζουμε το ΑΞΙΚ στη μεγάλη οικογένεια τού ΤΕΠΑΚ

Πρύτανης Π. Ζαφείρης: Καλωσορίζουμε το ΑΞΙΚ στη μεγάλη οικογένεια τού ΤΕΠΑΚ

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου στη Λευκωσία 

Με στόχο την άμεση δρομολόγηση όλων των απαραίτητων ενεργειών για την πλήρη ενσωμάτωση των υποδομών του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ) στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και την ομαλή έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, πολυμελής αντιπροσωπεία του ΤΕΠΑΚ πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΑΞΙΚ, στη Λευκωσία.

Της αντιπροσωπείας ηγείτο ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και σ’ αυτή συμμετείχαν στελέχη του διοικητικού και ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου.

Με μήνυμά του προς το προσωπικό και τους/τις φοιτητές/φοιτήτριες του ΑΞΙΚ,  ο Πρύτανης Ζαφείρης αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «θέλω να σας καλωσορίσω όλους και όλες στη μεγάλη οικογένεια τού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου», σημειώνοντας πως «η πρόσφατη έγκριση των νομοσχεδίων και σχετικών κανονισμών από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ολοκλήρωσε μια περίοδο κατά την οποία εργαστήκαμε εντατικά για έγκριση των σχετικών νομοθετημάτων που αφορούν την ταυτόχρονη ίδρυση μιας νέας Σχολής, δύο Ακαδημαϊκών Τμημάτων και την ένταξη του ΑΞΙΚ στο Πανεπιστήμιό μας». 

Αναφέρει, επίσης πως με τη  δημοσίευση των νέων νομοθετημάτων στην Επίσημη Εφημερίδα του Κράτους, «το ΤΕΠΑΚ αποκτά τη διοικητική και ακαδημαϊκή ευθύνη του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου». 

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι πρώτιστος στόχος όλων μας είναι η όσον το δυνατόν ομαλότερη ενσωμάτωση της φοιτητικής κοινότητας και του προσωπικού του ΑΞΙΚ, ούτως ώστε τα θετικά αποτελέσματα της ένταξης να γίνουν εμφανή το συντομότερο δυνατό. Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία και κατανοούμε ότι ειδικά το πρώτο χρονικό διάστημα, κατά τη διετή/τριετή μεταβατική περίοδο και μέχρι την πλήρη μετάβαση στο νέο καθεστώς, πιθανόν να αντιμετωπίσουμε κάποιες νέες συνθήκες», προσθέτει ο Παναγιώτης Ζαφείρης.

«Σας καλώ όλους και όλες, να επιδείξουμε κατανόηση, ομαδικότητα και αλληλοσεβασμό και να εργαστούμε μαζί για να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο: την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης των μελλοντικών στελεχών της ξενοδοχειακής, επισιτιστικής και ευρύτερης τουριστικής βιομηχανίας. Ταυτόχρονα, εκσυγχρονίζουμε τις συνθήκες και τις υποδομές στις οποίες θα πραγματοποιείται η εκπαίδευση ως απαραίτητο στοιχείο ποιότητας της εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΑΞΙΚ», καταλήγει ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, στο μήνυμά του.