Αρχική Τελευταία Νέα Πτώση θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες στην Κύπρο – Πότε αναμένονται

Πτώση θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες στην Κύπρο – Πότε αναμένονται

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος αλλά το πρωί θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, στα δυτικά και στα βόρεια. Στην ατμόσφαιρα ενδέχεται να παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, σταδιακή υποχώρηση της οποίας αναμένεται το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και στα νότια και ανατολικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Τοπικά, κυρίως στα νοτιοδυτικά παράλια, θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί το απόγευμα, στα προσήνεμα παράλια, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 30 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Τις αυγινές ώρες ενδέχεται τοπικά, στο εσωτερικό και στα ανατολικά, να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά όπου θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 24 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τη Δευτέρα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά, το απόγευμα. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτυχθούν αργότερα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, στα ορεινά και στο εσωτερικό, μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Κυριακή και μη αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα και θα κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τρίτη αναμένεται πτώση στη θερμοκρασία, περισσότερο αισθητή στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί γενικά γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.