Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Νέα απάτη με κρύπτονομίσματα – Του έφαγαν 33 χιλιάδες ευρώ

Λεμεσός: Νέα απάτη με κρύπτονομίσματα – Του έφαγαν 33 χιλιάδες ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, για δήθεν επένδυση σε κρυπτονομίσματα, διερευνά η Αστυνομία, μετά από σχετική καταγγελία άντρα ηλικίας 48 ετών.

 

Όπως κατήγγειλε ο παραπονούμενος στο ΤΑΕ Λεμεσού, τον περασμένο Ιούλιο, έλαβε μέσω πλατφόρμας ηλεκτρονικών μηνυμάτων e-mail, μήνυμα από άγνωστο του πρόσωπο, που του ανέφερε ότι ασχολείται με επενδύσεις κρυπτονομισμάτων και που τον έπεισε ότι μπορεί να τον βοηθήσει να αποκομίσει οικονομικό κέρδος με τέτοια επένδυση.

Αφού ο παραπονούμενος ανέφερε στον ύποπτο ότι ενδιαφέρεται να συνεργαστούν, ο ύποπτος του απέστειλε με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονικό σύνδεσμο ιστοσελίδας, όπου ακολούθως ο παραπονούμενος δημιούργησε λογαριασμό και μεταξύ των ημερομηνιών 21-27 Αυγούστου, μετέφερε στον νέο λογαριασμό που είχε δημιουργήσει, χρηματικό ποσό ύψους πέραν των 21,000 ευρώ, από λογαριασμό που ο ίδιος διατηρούσε ήδη σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων.

Στις 28 Αυγούστου, ο παραπονούμενος προσπάθησε να κάνει ανάληψη χρηματικού ποσού από τον νέο λογαριασμό του, ωστόσο το αίτημα του απορρίφθηκε από τη Διαχείριση της ιστοσελίδας και του ζητήθηκε όπως πρώτα καταβάλει χρηματικό ποσό κοντά στις 12,000 ευρώ, ως έξοδα προμήθειας, για να εγκριθεί το αίτημα του για ανάληψη χρημάτων.

Ο παραπονούμενος κατέβαλε το ποσό των 12,000 ευρώ, ωστόσο αφού εκ νέου δεν του επιτράπηκε να προβεί σε ανάληψη χρημάτων και του ζητήθηκε επιπρόσθετο ποσό ύψους γύρω στις 5,000 ευρώ, υποψιάστηκε ότι επρόκειτο για απάτη. Αφού προσπάθησε να επικοινωνήσει με το ύποπτο πρόσωπο που του συνέστησε να επενδύσει μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, διαπίστωσε ότι το ύποπτο πρόσωπο απέκοψε την οποιαδήποτε επικοινωνία τους.

Το συνολικό ποσό που φαίνεται ότι απώλεσε ο παραπονούμενος, είναι πέραν των 33,000 ευρώ.

Η Αστυνομία, με αφορμή και το νέο αυτό περιστατικό διαδικτυακής απάτης, προτρέπει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. Σε περίπτωση που πολίτες λάβουν ύποπτο μήνυμα ή αίτημα, συστήνεται όπως επικοινωνήσουν με διαφορετικό τρόπο με το πρόσωπο από το οποίο έλαβαν το μήνυμα για επιβεβαίωση.

Σε περίπτωση που προέβησαν σε οποιεσδήποτε ενέργειες που τους υποδείχθηκαν, συστήνεται ο άμεσος έλεγχος και αλλαγή του κωδικού πρόσβασης στους λογαριασμούς τους.

Τέλος, σε περίπτωση που διαπιστώσουν κάτι ύποπτο, προτρέπονται όπως ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία.

Συμβουλές αναφορικά με απάτες που σχετίζονται με επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, εντοπίζονται στην ιστοσελίδα της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.cyΕΔΩ.

Τη συγκεκριμένη υπόθεση απάτης διερευνά το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, του ΤΑΕ Λεμεσού.

Προηγούμενη πρόσφατη καταγγελία για απάτη με επένδυση σε κρυπτονομίσματα μέσω διαδικτύου