Αρχική Τελευταία Νέα “Ανεξήγητα” εμπόδια έκαναν το έργο της πυρόσβεσης δυσκολότερο – Καρφωμένα σίδερα στο...

“Ανεξήγητα” εμπόδια έκαναν το έργο της πυρόσβεσης δυσκολότερο – Καρφωμένα σίδερα στο δρόμο, βαθιοί λάκκοι και μεγάλοι σωροί από χώματα

O Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής μίλησε το πρωί της Παρασκεύης (10/5) στο κρατικό ραδιόφωνο κι αναφέρθηκε στο δύσβατο της περιοχής, τη μάχη με τις πύρινες γλώσσες δυσχεραίναν και κάποια «ανεξήγητα» εμπόδια που είχαν να προσπεράσουν οι Πυροσβέστες.

Ο κ. Κεττής εξέφρασε την αγανάκτηση του για τις συνθήκες που αντιμετώπισαν χθες, στην επιχείρηση για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαινόταν για ώρες στην περιοχή του Αγίου Συλά στη Λεμεσό.

“Πρόκειται για «αφύσικα» εμπόδια, όπως μεγάλοι και βαθιοί λάκκοι που εντοπίστηκαν στην περιοχή καθώς και καρφωμένα σίδερα στο έδαφος με στόχο να τρυπηθούν λάστιχα οχημάτων. Την ίδια ώρα μεγάλοι σωροί από χώματα λειτουργούσαν ως εμπόδια στην πρόσβαση στην πυρκαγιά, ενώ παράλληλα των δρόμων υπήρχαν μεγάλοι όγκοι από σκουπίδια.”

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει εάν τα εμπόδια μπήκαν σκόπιμα από κάποιον ή από κάποιους για να μην έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία πρόσβαση στην πυρκαγιά. «Πιθανόν τα εμπόδια να μπήκαν από κάποιους για να εμποδίσουν την πρόσβαση άλλων στην περιοχή και όχι της Πυροσβεστικής. Εγώ αυτό που τονίζω είναι τα εμπόδια που είχαμε να προσπεράσουμε»