Αρχική Πρόταση Επίσημος εταίρος των Φεστιβάλ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου το ISFFC

Επίσημος εταίρος των Φεστιβάλ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου το ISFFC

Επίσημη πρώτη ως εταίρος στο δίκτυο των Φεστιβάλ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου

 

Θέατρο Ριάλτο, 12 – 18 Οκτωβρίου 2019

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, ανοίγει τις πόρτες της κινηματογραφικής του αίθουσας στις 12 Οκτωβρίου 2019, για πρώτη χρονιά φέτος ως επίσημος εταίρος στο Δίκτυο των Φεστιβάλ της  Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Κορυφαία διάκριση για το ISFFC η συμπερίληψή του στο Δίκτυο των Φεστιβάλ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Πρόκειται για ένα ορόσημο στην πορεία του Φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε το   2000, αρχικά ως εθνικό διαγωνιστικό ενώ από το 2011 εξελίχθηκε σε διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ για να φτάσει μόλις το 2019, να έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ως εταίρος στο δίκτυο των φεστιβάλ της, με το δικαίωμα να προτείνει μία ευρωπαϊκή ταινία για υποψηφιότητα στα Βραβεία Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η κορυφαία αυτή διάκριση τοποθετεί το ΙSFFC στον φεστιβαλικό χάρτη των σημαντικότερων ευρωπαϊκών φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, πλάι στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, της Βενετίας, του Clermont-Ferrand, του Encounters, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κρακοβίας, του Λοκάρνο, του Ρότερνταμ, του Σαράγεβο, του Τάμπερε – συνολικά μόνο 24 ευρωπαϊκά φεστιβάλ περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτό. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι την υποψηφιότητα και ενδεχομένως το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην κατηγορία Ταινία Μικρού Μήκους θα έχει τη δυνατότητα πλέον να λάβει και κυπριακή ταινία, κατόπιν επιλογής της από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Πολυδιάστατο θα είναι και φέτος το πρόγραμμα, με ταινίες από 38 χώρες

13 OKT18 686 Short Films1

Με το Φεστιβάλ να εδραιώνεται χρόνο με τον χρόνο, όλο και περισσότεροι σκηνοθέτες από ολόκληρο τον κόσμο υποβάλλουν τις ταινίες τους για μια θέση στο πρόγραμμα του ISFFC. Οι Κύπριοι σκηνοθέτες Αλεξία Ρόιτερ και Ιωακείμ Μυλωνάς, που έχουν την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ, επέλεξαν για το διεθνές πρόγραμμα 46 ταινίες από τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, δίνοντας και φέτος έμφαση στην αξία της πολυπολιτισμικότητας, και της διαφορετικότητας. Συγκεκριμένα, οι ταινίες προέρχονται από την Αυστραλία, Πορτογαλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Σουηδία, Ιράν, Γερμανία, Κόσοβο, Καναδά, Τυνησία, Κατάρ, Ελβετία, Νορβηγία, Ισλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Τσεχία, Λίβανο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Αυστρία, Βραζιλία, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Ινδία, Βιετνάμ, Ν.Κορέα, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Τουρκία, Αίγυπτο, Ουγγαρία, Κίνα, Ρουμανία, Σερβία και Μαυροβούνιο. Στο εθνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα συμμετέχουν φέτος 11 ταινίες από Κύπριους δημιουργούς, οι οποίες έχουν επιλεγεί από ανεξάρτητη τριμελή επιτροπή.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα αναρτηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα www.isffc.com.cy  

Διοργανωτές: Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργανώση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπ.Π.Π.Α.Ν  και του Θεάτρου Ριάλτο.

Facebook: @Int’l Short Film Festival of Cyprus

Instagram: isffc_filmfestival

Twitter: #RialtoTheatreCy /#isffc19

Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων από το ταμείο του θεάτρου, την ιστοσελίδα του, ή την εφαρμογή Rialto Theatre App)

Κατάλληλο για άνω των 18.

Πληροφορίες:  Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ  77 77 77 45

www.isffc.com.cy  / www.rialto.com.cy

 

Διοργανωτές:   Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ 

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΡΙΚ, CITY, Eρτ3

Υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Νίκου Νικολαίδη

Τεχνική Υποστήριξη: Εvent Pro

Χορηγός Φιλοξενίας: The Mediterranean Beach Hotel

Στηρίζουν: Tεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού, Βιβλιοτρόπιο, Παλιό Ξυδάδικο, ΕΤΑΛ, Πανεπιστήμιο Κύπρου Γραφείο Αποφοίτων, Εφημερίδα Λεμεσός, Vestnik Kipra