Αρχική Τελευταία Νέα Φωτογραφία – ντοκουμέντο από το 3ο βαγόνι λίγο πριν τη σύγκρουση

Φωτογραφία – ντοκουμέντο από το 3ο βαγόνι λίγο πριν τη σύγκρουση

Φωτογραφία-ντοκουμέντο από το 3ο βαγόνι λίγο πριν τη μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 57 ανθρώπων, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Είναι το βαγόνι 3 της μοιραίας αμαξοστοιχίας IC 62 λίγη ώρα πριν απο τη σφοδρή σύγκρουση στα Τέμπη. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, το βαγόνι είναι γεμάτο και οι επιβάτες κάθονται στις θέσεις τους χωρίς κάτι να προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει.

Σε κοντινή απόσταση είναι το βαγόνι-εστιατόριο όπου επιχειρούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό επιβατών. Τη φωτογραφία-ντοκουμέντο ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο ποινικολόγος, Βασίλης Νουλέζας, ο οποίος έχε αναλάβει την εκπροσώπηση κάποιων από τους τραυματίες.

Η φωτογραφία είναι απο το κινητό ενός νεαρού επιβάτη, ο οποίος είχε κατέβει από το τρένο πριν από το δυστύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο βαγόνι επέβαινε η 34χρονη, Αθηνά Κατσάρα, από την Κατερίνη η οποία ταυτοποιήθηκε πως βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας και ο σύζυγός της που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ψάχνουν για τρίτη ημέρα στα συντρίμμια – 57 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί

Εν τω μεταξύ, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διασωστικές έρευνες στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα το μεσημέρι, γράφοντας τον τραγικό επίλογο μιας ανείπωτης, εθνικής τραγωδίας. Ο κατάλογος των νεκρών έφτασε χθες τους 57, αν και στην Ελληνική Αστυνομία έχουν δηλωθεί 56 αγνοούμενοι, ενώ 48 άτομα παραμένουν στα νοσοκομεία για νοσηλεία, εκ των οποίων 6 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές η διαδικασία της ταυτοποίησης τρέχει πιο αργά και δεν γίνεται αφαίρεση από τον αριθμό των αγνοουμένων άρα το γεγονός ότι έχουμε 57 νεκρούς και 56 αγνοούμενους, δεν σημαίνει ότι έχουμε 113 νεκρούς. Υπάρχουν, λένε οι ίδιες πηγές, και 1-2 περιπτώσεις που υπάρχουν και προκύπτουν από τη λίστα επιβατών, αλλά δεν έχουν δηλωθεί ακόμα ως αγνοούμενοι π.χ. ένας ξένος υπήκοος και ένας άνδρας Ρομά

Η κορύφωση του δράματος, ωστόσο, λαμβάνει χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου εξελίσσεται η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων, με σκηνές βαθιάς θλίψης και πόνου να κυριαρχούν. Μετά την απόφαση βιολογικής ταυτοποίησης των σορών, δηλαδή μέσω του DNA, ελήφθησαν συνολικά 55 δείγματα από τις σορούς, 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών, καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη. Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας κατά προτεραιότητα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό αυτή η επώδυνη διαδικασία. Για το λόγο αυτό, μέχρι χθες οι ταυτοποιήσεις σορών είχαν φτάσει τις 24, με τους συγγενείς των θυμάτων να ενημερώνονται σταδιακά για την τύχη των οικείων τους.