Αρχική Τελευταία Νέα Δεν παραδέχονται ενοχή οι τρεις για τις 96 χιλιάδες κροτίδες

Δεν παραδέχονται ενοχή οι τρεις για τις 96 χιλιάδες κροτίδες

Μη παραδοχή απήντησαν σήμερα Πέμπτη τα τρία πρόσωπα που παρουσιάστηκαν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου για τις 95 και πλέον χιλιάδες κροτίδες που εντοπίστηκαν στην κατοχή τους, στην επαρχία Πάφου. Το αδίκημα που αντιμετωπίζουν είναι της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Τα τρία πρόσωπα που παραπέμφθηκαν σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, απάντησαν μη παραδοχή και το Κακουργιοδικείο όρισε την υπόθεση για συνέχιση της δικαστικής διαδικασίας στις 19.6.23 . Διέταξε επίσης όπως αυτοί αφεθούν ελεύθεροι με όρους.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο τα 96.140 τεμάχια κροτίδων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε δασώδη περιοχή στην Πάφο, στην περιοχή του γεφυριού του Τζιελεφού.

Μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, εντόπισαν τρεις άνδρες να εκφορτώνουν κιβώτια από δύο αυτοκίνητα. Από εξετάσεις που ακολούθησαν, στο πρώτο αυτοκίνητο, με το οποίο είχε μεταβεί στην περιοχή άντρας ηλικίας 34 ετών, ανευρέθηκαν 10 χάρτινα κιβώτια, τα οποία περιείχαν 18.960 κροτίδες.

Στο δεύτερο αυτοκίνητο, με το οποίο είχαν μεταβεί στην περιοχή 31χρονος – που ήταν ο οδηγός – και 23χρονος, ανευρέθηκαν άλλα 52 κιβώτια, τα οποία περιείχαν 77.180 κροτίδες. Και τα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Επιπρόσθετα στην κατοχή του 34χρονου εντοπίστηκε ένα τσαντάκι ώμου που περιείχε χρηματικό ποσό πέραν των 3.000 ευρώ, για το οποίο δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την προέλευσή του.

Από περαιτέρω εξετάσεις που ακολούθησαν από πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε, ότι πρόκειται για εργοστασιακές κυλινδρικές χάρτινες κροτίδες.