Αρχική Λεμέσιος Θέλουν τουρισμό, θέλουν επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, θέλουν χειμερινό τουρισμό, τι κάνουν...

Θέλουν τουρισμό, θέλουν επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, θέλουν χειμερινό τουρισμό, τι κάνουν όμως για όλα αυτά; Ούτε κι΄έναν δρόμο δεν

Δηλώσεις λαικισμού, δηλώσεις ευσεβοποθισμού, δηλώσεις κενού περιεχομένου. Όλοι κάνουν δηλώσεις μιλώντας για τον τουρισμό. Αναφερόμενοι σε πλάνα και σε αεροπλάνα.

Ναι, βέβαια, σε αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο που βρέθηκε ο τόπος μας ο τουρισμός είναι μια βιομηχανία που μπορεί όχι να λύσει το πρόβλημα αλλά να δώσει σημαντικές ανάσες. Σ΄αυτό συμφωνούμε.

Τίποτα όμως σοβαρό και σημαντικό δεν ακούμε και παρά του ότι ακούμε πολλά. Δεν έχουμε όμως ακούσει τίποτα σωστό κι΄αυτό γιατί καμμιά αναφορά δεν γίνεται, στην ατμομηχανή της βιομηχανίας αυτής.

Κι΄αυτή δεν είναι άλλη από την Λεμεσό. Ναι αν η Λεμεσός δεν είναι η ατμομηχανή που μπορεί να ξαναξεκινήσει την τουριστική βιομηχανία, τότε ποια είναι; Η Αγία Νάπα ή η Πάφος;

Η Λεμεσός μπορεί να κρατήσει τον τουρισμό ολόχρονα γιατί ακριβώς είναι ο μοναδικός τουριστικός προορισμός στο νησί που είναι ζωντανός ολόχρονα. Καλοκαίρι και Χειμώνα, 24 ώρες την μέρα, 365 μέρες τον χρόνο.

Αν λοιπόν οι ειδικοί, οι πολιτικοί, οι λαικιστές, θέλουν πραγματικά να σχεδιάσουν και να πετύχουν την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, να καταφέρουν να φέρουν τουρίστες τον χειμώνα, θα πρέπει να βάλουν σαν βάση τους την Λεμεσό.

Αυτό όμως πως θα συμβεί; Όταν στην Λεμεσό δεν έχει γίνει κανένα έργο από το κράτος τα τελευταία είκοσι χρόνια; Έχουν όμως γίνει έργα τους τελευταίους μήνες, έργα από τις τοπικές αρχές πάνω στα οποία πρέπει να κτίσει το κράτος.

Όπως η ανάπλαση της παλιάς πόλης, η κατασκευή της μαρίνας, η επίχωση, το παλιό λιμάνι. Όταν το κράτος δεν δείχνει να μπορεί να υλοποιήσει την κατασκευή ενός δρόμου αναγκαίου ανάμεσα στα έργα αυτά, πως μπορεί να μιλά για τουρισμό;

Όταν δεν μπορεί το κράτος να καταλάβει την σημασία του έργου συνένωσης του παραλιακού με την Φραγκλίνου Ρούσβελτ και μαζί της κατασκευής της Πλατείας Ειρήνης, τότε πως μπορούμε να μιλούμε για τουρισμό;

Όταν για χρόνια το κράτος δεν μπορεί να διαμορφώσει ένα αρχαιολογικό πάρκο στην καρδιά της τουριστικής περιοχής της Λεμεσού, δεν μπορεί να αναδείξει το αρχαίο βασίλειο της Αμαθούντας, τότε πως μπορούμε να μιλούμε για τουρισμό;

Η Λεμεσός μπορεί! Μπορεί και να αυξήσει τον Κυπριακό τουρισμό συνολικά, μπορεί και να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο, μπορεί και να σχεδιάσει, να διαμορφώσει και να συντηρήσει τον χειμερινό τουρισμό.

Γιατί έχει όλα τα εχέγγυα και τα έχει μόνο η Λεμεσός. Όπως για παράδειγμα το καρναβάλι στην καρδιά του Χειμώνα, τα ορεινά θέρετρα πλησίον της πόλης, τα κρασοχώρια, τις δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Κι΄όλα αυτά τα έχει ΜΟΝΟ Η ΛΕΜΕΣΟΣ.

Επενδύστε λοιπόν στην πόλη μας και θα πετύχετε. Αν θέλετε να αυξηθεί δραματικά ο τουρισμός, αν θέλετε να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος, αν θέλετε να έχουμε τουρίστες τον χείμωνα, ολόχρονα, αυτό μπορεί να γίνει μόνο στην Λεμεσό.

ο ΛΕΜΕΣ ιος  …